//Plugins sense CDN ?>
Un estudi sobre la repressió borbònica després de 1714 feta per l'historiador anoienc. El premi consisteix en un guardó en forma d'escultura commemorativa de l'escultor Ernest Altés i una dotació econòmica de 2.000 euros.
L'igualadí Josep Maria Torras i Ribé, catedràtic emèrit d'Història Moderna de la UB, va rebre aquest dimarts 15 de juny el XXXVI Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics pel llibre 'Misèria, poder i corrupció a la Catalunya borbònica (1714-1808)' (Rafael Dalmau, editor). Es tracta d'un guardó que atorga anualment la Fundació Congrés de Cultura Catalana. L'acte, carregat de simbolisme, va tenir lloc justament al jardí Ferran Soldevila de l'Edifici Històric de la UB. El periodista Antoni Batista també va ser distingit amb una menció especial per l'assaig "ETA i nosaltres" (Ed. Pòrtic).
L'obra premiada que el jurat va decidir premiar per unanimitat destaca per una "acurada anàlisi de multitud de documentació que treu a la llum pública, descrivint així la situació política, econòmica i social de la Catalunya borbònica del segle XVIII, centrant-se en les conseqüències que va tenir la implantació del Decret de Nova Planta". Torras i Ribé assenyala que "la història l'escriuen els vencedors, i aquí el contrast entre fonts oficials i fonts del territori permet adonar-nos que la Nova Planta va ser sotmetiment, misèria i corrupció".