TORNAR

S'inaugura l'exposició produïda pel Jardí Botànic de Barcelona al Museu de la Pell d'Igualada

'Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure' és l'exposició organitzada pel CECI i el Museu de la Pell

cultura
Dimarts, 10 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure és una exposició produïda pel Jardí Botànic de Barcelona i organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia. Es podrà veure a partir del dimarts 10 de maig i fins al diumenge 10 de juliol.

Fibres

Objectes de fibra vegetal

Les plantes ens ajuden a viure és una producció del Jardí Botànic de Barcelona- Museu de Ciències Naturals que planteja la utilització de fibres vegetals com a part indestriable de la nostra evolució cultural.

Aquesta exposició fa palesa la relació que s’estableix entre les plantes que ens proporcionen les fibres, els estris elaborats amb aquestes i les tres dimensions de l’espai, associant la corda a la línia, el teixit amb el pla i la cistelleria amb el volum.

Plantes que ens ajuden a viure; La corda, una línia; El teixit, un pla; i Un cabàs, un volum són els quatre àmbits, que estan acompanyats per objectes de tota mena, des d’una cistella d’un globus aerostàtic fins a un banc d’espardenyer passant per diversos exemples de cistelleria i un bon nombre de fibres en brut que exemplifiquen la gran varietat de materials que hi ha.

Una jornada amb tallers dedicada a les fibres vegetals, que se celebrarà el diumenge 29 de maig al Museu, i un seguit de visites guiades a l’exposició per als escolars complementen una oferta que obre les portes a conèixer encara més i a experimentar de manera pràctica què son i què ens poden aportar les plantes en la creació i fabricació d’objectes necessaris en la vida.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.