TORNAR

La Llacuna obre una nova campanya d'excavacions al jaciment de Castellar

Aquest any, es permetrà l’accés a qui vulgui seguir de prop els treballs

cultura
Divendres, 25 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els treballs d'excavació estan dirigits els dirigeixen Mireia Sabaté Balada de la cooperativa ArqueoVitis i Jordi Morer de Llorenç d'IberRocs SL. Aquest juliol, les tasques se centraran en l'accés nord del poblat. 

PUBLICITAT

A partir del 29 de juny i fins al 9 de juliol, es desenvoluparà una nova campanya d'intervencions arqueològiques al fortí del Castellar, a La Llacuna. Enguany, des de l'equip de recerca, obriran els treballs a qui vulgui conèixer des de dins el jaciment i en què consisteix la recerca arqueològica. El programa de recerca arqueològica del fortí del Castellar està integrat dins el projecte d'investigació 'El canvi sociocultural a la Cessetània oriental (Penedès i Garraf) durant la protohistòria i l'època romano-republicana', coordinat pel catedràtic de la Universitat de Barcelona Joan Sanmartí i Grego.

Les excavacions al jaciment van començar als anys 80. Des del 2014 es va reprendre les excavacions i s'han fet intervencions cada mes de juliol. Any rere any els treballs al jaciment comptaven amb la participació d'estudiants en pràctiques d'arqueologia o història de diverses universitats catalanes i espanyoles; així com amb la col·laboració d'una vintena de joves d'arreu del món que participaven en el camp de treball internacional 'The Iberianslife underground', que s'organitzen des del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya juntament amb l'ajuntament de la Llacuna i amb la gestió de la Fundació Escolta Josep Carol.

Enguany, els treballs arqueològics se centraran en l'àrea de l'accés i pany de muralla nord. Una zona d'alt interès històric i que els permet treballar a l'ombra i amb totes les mesures de seguretat i salut de distanciament físic recomanades. Podran participar fins a deu persones per dia -a banda de l'equip tècnic- totes aquelles persones majors de setze anys, i sense límit d'edat, amb ganes de descobrir les restes d'aquest poblat dels segles III-I aC. L'horari serà intensiu de matins de dilluns a divendres de 8 a 2. Per més informació o apuntar-se alguns dels dies, es pot contactar amb: arqueovitis.activitats@gmail.com o al telèfon 677.73.98.88.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.