//Plugins sense CDN ?>
La dissenyadora de moda i artista igualadina Mari Baudi ha presentat la seva segona col·lecció, amb el nom "Col·lecció 2", amb una desfilada al Teatre Grec de Barcelona.
L'artista s'inspira en el seu desig de donar una segona vida a través de l'experimentació constant i les restriccions imposades per ella mateixa segons els seus ideals de sostenibilitat, conceptualment respectant la forma dels materials amb els quals treballa i posant en pràctica tècniques artesanals.
Cada peça està feta a mà per l'artista, amb tècniques d'upcyling modernes creades per ella mateixa, utilitzant roba de segona mà, teixits i llanes dead stock, teixides amb una màquina de tricotar manual antiga. També formen part de la col·lecció les icòniques anelles de ceràmica fetes a mà una per una i altres objectes trobats en el seu dia a dia com botons de nacre o elements de la natura.
La desfilada per aquesta segona col·lecció, que va tenir lloc el 18 d'octubre al Teatre Grec de Barcelona, és independent, creada totalment per l'artista de vint-i-sis anys. El motiu és la necessitat de fer les coses d'una manera molt personal. El càsting, dirigit també per la Mari Baudi, estava format per persones amb qui ella té una relació personal, per qui sent una admiració profunda i a través de qui sent que pot transmetre el que vol explicar.
La Mari Baudi concep Maribaudi com més que una marca de roba, és també la seva pràctica artística, la seva manera de viure la vida, crear i experimentar l'existència humana. És una recerca personal de com ella es presenta al món.
La filosofia de la marca és fer el màxim amb el que una té, troba o li donen per assegurar unes creacions 100% sostenibles. La seva obra és una crítica indirecta a la societat capitalista en la qual vivim, la sobreproducció, la baixa qualitat dels productes i la manca d'expressió artística. Per ella, no s'hauria d'acceptar ni hi hauria d'haver una altra manera de crear. «No pot ser que estiguem fent tant mal al nostre món en nom de la creativitat.»
La Mari Baudi vol crear objectes desitjables amb materials que a simple vista sembla que no sigui possible crear res, li agrada sorprendre. Vol que les seves peces siguin divertides i et facin preguntar "Per què?", "Com?". Per a ella és important que despertin quelcom en ser vistes.
A més, les seves peces tenen la intenció d'existir entre l'art contemporani i el disseny, jugant amb els límits dels conceptes que ocupen tots dos àmbits, desafiant i trencant els estereotips que estan tan marcats.
Durant la seva trajectòria artística ha tingut l'oportunitat d'aprendre moltes tècniques de creació com la fotografia, la ceràmica, el vidre, el treball de la pell, el patchwork, tècniques de manipulació de teixit com el tenyit amb elements naturals, el manding, el treball de les fibres vegetals, la construcció de calçat, el ganxet, el teixit de punt amb màquina manual, etc. Totes aquestes tècniques han nodrit plenament la seva capacitat de trobar una manera personal i experimental per donar vida a les seves creacions.
Des de sempre ha sentit un interès especial per la creació de peces a sobre del seu cos físic. Convertint-se en un pilar fonamental del seu procés creatiu. Pròximament, podrem veure els processos de l'artista a través de la performance.
Les peces creades amb roba de segona mà són una col·laboració amb SOLIDANÇA Roba Amiga. La qual gestiona el residu tèxtil a partir del Programa Roba Amiga amb l'objectiu de millorar la gestió integral del residu tèxtil i la comercialització de la roba de segona mà, facilitant així la contractació de persones en situació de risc d'exclusió social i reduint alhora el volum de residus municipals que s'envien a l'abocador.