TORNAR

La Mostra 2016 diu adéu amb prop de 36.000 espectadors

L’organització fa un bon balanç de l’Espai Jove i en renova l’aposta per l’any vinent

cultura
Dilluns, 11 abril 2016. 03:00. Jordi Còdol Montagut.
D'un cop d'ull

La Mostra d'Igualada ha tancat el festival amb millors xifres que l'any passat. Uns 3.500 espectadors més i 642 professionals acreditats, uns 142 més que el 2015. L'equip que per segon any s'ocupa de l'organització del certamen n'ha fet una bona valoració, i assegura que vol potenciar les seves particulars apostes de cara a properes edicions, com la de la Mostra Jove, amb un espai que ha concentrat les propostes juvenils a l'Escorxador. 

Viatjazz a Nova Orleans (Foto: La Mostra)El bon temps ha afavorit l'afluència de públic al festival al llarg de tot el cap de setmana, places i carrers han quedat plens i tots els espectacles de pagament del diumenge han exhaurit entrades, tal com va passar amb bona part dels de divendres i dissabte. El director artístic de la Mostra, Pep Farrés, calculava poc abans de començar els espectacles de cloenda que el festival 2016 tanca amb prop de 36.000 espectadors, uns 3.500 més que l'any passat i gairebé 10.000 més que fa dos anys. L'organització ha acabat el festival especialment satisfeta de les novetats d'aquest 2016, l'Espai Jove ubicat a l'Escorxador, i la llotja professional del Museu de la Pell. Pel que fa a l'Espai Jove, on s'han concentrat la majoria de propostes adreçades al públic juvenil, Pep Farrés feia aquest diumenge un bon balanç i assegurava que tindrà continuïtat. De fet, demanava als programadors "que ara també apostin pel teatre jove i incorporin les propostes que els hem ofert a les seves programacions". De cara als propers anys, l'organització té la intenció de potenciar-la, amb activitats similars al concert de JOKB d'enguany, participant al disseny de l'espai o en d'altres decisions que no siguin exclusivament teatrals. La companyia Ponten Pie

Una mostra per al negoci 

En aquesta ocasió hi va haver uns 140 acreditats més que l'any passatEn aquesta ocasió s'han inscrit a la mostra 642 professionals, sense comptar artistes ni expositors (l'any passat en van ser prop de 500) i Pep Farrés posava en valor la ubicació de la llotja a la nau de les encavallades del Museu de la Pell com a espai indispensable per generar volum de negoci "esperem poder seguir comptant", reconeixia. La Mostra també ha ampliat els speed meetings, les trobades que han posat en contacte programadors i companyies, que han passat de 72 a 145. Malgrat que actualment no es tanquen contractes en fires com aquesta, segons Farrés les companyies "han agraït molt l'aposta per la vessant professional i estan molt contentes. "Cada vegada està més ben organitzat" explica el Pep, un programador del Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès. "Fer programacions per circuits fa que sigui molt més ràpid triar i anar als diversos espectacles". El Pep explica que no es busca un espectacle en concret, si no veure com una companyia tracta les seves propostes per veure com treballen i si poden encaixar. "Sí que es tanca alguna cosa", explica, tot i que primer es fan contactes inicials i es lliguen al cap d'uns dies. A partir d'ara "la fase de contractació és més lenta", explica també el Pep Farrés, "tot i que algunes companyies ja ens han comentat l'interès de diversos programadors".

El director artístic de la Mostra també explica que la intenció és mantenir l'obertura del festival, participant en festivals internacionals per portar més programadors i propostes diferents, sobretot per ensenyar al sector coses que es fan a fora i que podem veure i enriquir-nos a tots".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.