TORNAR

Igualada bull durant l'epicentre de la Mostra

El bon temps ha acompanyat la jornada central del festival

cultura
Diumenge, 10 abril 2016. 03:00. Jordi Còdol Montagut.
D'un cop d'ull

El dissabte és el dia en què la Mostra s'exhibeix més, i en aquesta ocasió el temps ha acompanyat i el públic ha respost. Des de primera hora del matí els carrers del centre d'Igualada s'han omplert de famílies i programadors que no s'han perdut ni un detall de les propostes de carrer, sobretot, i dels espectacles de sala, que en moltes ocasions han acabat exhaurint les entrades.

L'Places plenes, carrers que es feien estrets i localitats exhaurides en la majoria d'espectacles de sala. La jornada central de la Mostra ha complert les expectatives i el centre d'Igualada ha bullit amb els espectacles programats durant la sessió d'aquest dissabte. El bon temps hi ha acompanyat. Com acostuma a passar els itinerants s'emporten bona part del protagonisme, amb la rambla com a eix central dels espectacles, però a primera hora es començaven a desplegar plànols i horaris per subratllar tots els espectacles imprescindibles. El Jordi, la Sònia, l'Oriol i la Lucía, del Bruc, no es perden cap any. "Hem arribat a primera hora", expliquen, "per avui tenim entrades per un espectacle d'aquesta tarda i volem veure també totes les propostes de circ; portem el dinar i ens quedarem fins després de sopar". 

Els programadors són uns espectadors especialment característics de la Mostra, amb la corresponent acreditació penjada al coll i sense perdre's detall de cap dels espectacles que els ha portat a Igualada, per acabar sobre l'escenari de la ciutat que representen; i és que aquest dissabte hi ha hagut cinc espectacles que s'estrenaven: Cubs (Bambalina Teatre), Las Expertas (Cia Albadulake), Screen Man (Teatre de l’Home Dibuixat), La vella ràdio (Rah-mon Roma i els Dials) i Dibi dubi dubà (Inspira Teatre). La darrera estrena de La Mostra 2016 serà Plors de cocodril que farà la històrica companyia La Pera Llimonera (10:15h i 11:45h). Al final de la jornada, però, el públic de la Mostra va quedant reduït a l'adult. Després de Ragazzo a l'Escorxador, tancava el dissabte la irreverència de Las XL amb Abandónate mucho, especialment crítica amb el rol de la dona.

Aquest diumenge la Mostra 2016 dirà adéu amb l'espectacle infantil Viatjazz a Nova Orleans a la plaça de l'Ajuntament i amb els Gagsters de l'Always Drinking Productions per al públic juvenil, al pati de l'Escorxador. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.