TORNAR
PUBLICITAT

La Mostra, més atractiva

La fira es consolida com a mercat de referència del sector del teatre infantil i juvenil amb 635 propostes per participar a la propera edició

cultura
Dilluns, 24 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La direccció de la Mostra d'Igualada ha tancat el període de sol·licituds per participar a la propera edició, la 30a, del mercat de referència del sector que se celebrarà del 4 al 7 d'abril de 2019.548 companyies han presentat un total de 635 propostes escèniques, una xifra que mostra el gran interès del sector per ser presents a Igualadai la importància de La Mostra com a fira estratègica.

PUBLICITAT

Foto: La Mostra / Marc Vila

Entre les propostes presentades cal destacar l'increment de les obres orientades a un públic juvenil (a partir de 12 anys), que arriben ja al 20%. Aquest creixement respon a l'aposta de la la direcció artística de La Mostra per aquesta franja d'edat, amb una programació i un espai propis: la Mostra Jove. D'altra banda, més de la meitat de les propostes presentades, un 53%, es dirigeixen a un públic familiar.

Pel que fa a la procedència de les sol·licituds, també cal destacar l'augment d'espectacles estrangers, responent al treball d'inernacionalització de la fira que s'està duent a terme des de l'organització en els darrers anys. Han arribat propostes d'Espanya (un 32%), França (4%), Itàlia, Bègica, Suïssa, Mèxic, Argentina, Xile, els estats Units, Honk Kong i l'Índia. El gruix més gran de sol·licituds prové dels Països Catalans, amb propostes de Catalunya (37%), País Valencià (8%) i les Illes Balears (3%).

Les estrenes protagonitzen el gruix de l’oferta i són, sens dubte, un gran reclam pels programadors, que assisteixen a La Mostra atrets per les novetats que hi podran veure, a més de ser un punt de trobada, intercanvi i generació de coneixement entre professionals. També s’observa la varietat de disciplines que caracteritza la fira. El teatre de sala és el gènere dominant, seguit del circ, la dansa, el teatre musical, el teatre de titelles o objectes, la màgia, la música, la instal·lació, l’animació i la performance, entre d’altres. 

Des de la direcció de La Mostra han assenyalat que "la selecció d’una cinquantena de propostes té especialment en compte la contemporaneïtat, la innovació en el llenguatge escènic, l’aportació en el format, i la dramatúrgia, així com que s’estreni a La Mostra (o s’hagi estrenat en l’any precedent a la 30a edició) i que les companyies no hagin participat en La Mostra anterior".  

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.