//Plugins sense CDN ?>
El Museu de la Pell dedica a partir d'aquesta setmana una mostra a una artista igualadina que va morir massa aviat. Una oportunitat per descobrir una artista polifacètica que es va centrar especialment en l'apartat pictòric.
La igualadina Montserrat Acosta Figuerola va traspassar amb 35 anys i va deixar una obra prolífica i de gran qualitat. Quan es compleixen 70 anys del seu naixement, el Museu de la Pell d'Igualada -en col·laboració amb la família Graells-Acosta i l'historiador Pau Llacuna i Ortínez- presenta, a partir del proper divendres, una exposició per donar a conèixer la seva producció.
Aquesta exposició reuneix unes 50 obres, entre olis, aqüarel·les, ceres i figurins de moda, que han estat cedides per la família Graells-Acosta i per col·leccionistes particulars. Montserrat Acosta va conrear el paisatge, el bodegó i figura humana i tant en els seus dibuixos com en les pintures demostrà el domini del color, de la llum i de la forma d'una manera molt personal. Les seves pintures, que conformen el gruix de l'exposició, estan resoltes sempre amb una pinzellada audaç i lliure, la llum sempre pren protagonisme i els temes no són mai una transcripció literal de la realitat sinó que ens traslladen a una altre espai que fascina i sedueix.
L'obertura tindrà lloc el divendres dia 26, a 2/4 de 8 del vespre, durant la qual Pau Llacuna i Ortínez comentarà l'obra de l'artista. Dins el marc dels actes de la Festa Major, el dia 19 d'agost a les 11, hi haurà també una visita comentada gratuïta de l'exposició. També amb motiu d'aquesta mostra, el Museu ha organitzat una xerrada-col·loqui per explicar i reviure l'ambient artístic d'Igualada al voltant de l'Estudi Graells i el Grup 03 Color, en la qual hi participaran Joan Graells, Maria Àngels Gual, Pau Llacuna, Llorenç Miquel, Montserrat Oliva, Isidre Pujol i Xavier Saló, i que tindrà lloc al Museu el dijous 12 de setembre a les 7.
Acosta va néixer a Igualada l'any 1949, filla de blanquer i treballadora tèxtil. Als catorze anys comença a treballar en el sector tèxtil però una beca li permet iniciar-se en la seva vocació: el dibuix i la pintura. Es matricula a l'única escola d'art que hi havia aleshores a Igualada, dirigida per Joan Graells i Gomà de qui aprèn a desenvolupar-se individualment i a crear el seu propi llenguatge. Amb companys de l'estudi funden 'O3-COLOR', agrupació de la qual van sorgir anys després destacats artistes i professionals del disseny igualadí. Als anys seixanta treballa com a dissenyadora gràfica a Gràfiques Florensa i a la Impremta Jorba on, tot i estar molt reconeguda la seva feina en el disseny de packaging, mai la van deixar assistir a una fira internacional pel fet de ser dona.
El 1967 ingressa a la facultat de Belles Arts de Barcelona i el 1970 es casa amb el seu primer mestre Joan Graells amb qui té dos fills. Durant tots aquests anys exposa en diverses col·lectives, participa en concursos i realitza dissenys publicitaris. El 1979 s'estableix com a free lance del disseny tèxtil, treball que des d'aleshores compagina amb la docència artística i amb la participació en diverses exposicions col·lectives. Mor el 1984, a l'edat de 35 anys, deixant el llegat d'una obra molt personal, desconeguda i d'una gran qualitat.