TORNAR
PUBLICITAT

Neix Contrapunt, una plataforma anoienca per a la promoció d'activitats musicals

El principal segell de l'entitat és l'Orquestra Terres de Marca

cultura
Dissabte, 4 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant els darrers mesos d'aquest any s'ha desenvolupat a Igualada una plataforma amb l'objectiu de promocionar activitats musicals a la comarca de l'Anoia, Contrapunt. La plataforma vol donar a conèixer i divulgar un ventall de propostes de grups diversos de música clàssica i música catalana.
PUBLICITAT

L'orquestra que el passat mes de juny va interpretar 'La Serva Padrona'

La principal impulsora d'aquesta iniciativa és Concepció Ramió, professora de l'Escola Municipal de Música. Ramió explica que 'a Igualada hi ha molts músics, de tots els nivells', però que en canvi l'àmbit professional no està massa cobert a l'Anoia, i que mitjançant aquesta plataforma es vol donar una sortida a tots aquests músics. Contrapunt compta amb una cartera d'intèrprets amb la qual es volen donar a conèixer les diferents propostes dels grups, els uns de producció exclusiva dins el segell Terres de Marca, i d'altres d'independents, que poden utilitzar la plataforma com un intermediari per a produir concerts, sense els drets de l'exclusivitat.

L'Orquestra Terres de Marca

Dins el segell Terres de Marca, aquest estiu es va crear l'orquestra homònima, formada per músics de la comarca de l'Anoia i alguns de la resta de Catalunya. Aquesta és una petita orquestra de cambra barroca, de la qual Concepció Ramió ens explica que 'serveix per ser una arrencada per als músics i facilitar-los el pas cap a professionals'. L'Orquestra es va estrenar el passat 17 de juny amb l'òpera bufa 'La Serva Padrona', sota la direcció musical de Josep Miquel Mindán. Ramió vol destacar que la formació, però, 'no està tancada, ja que els músics poden anar variant, i està oberta a tothom'.

Contrapunt també ofereix l'assessorament necessari a tota entitat o particular responsable d'organitzar concerts, festivals i esdeveniments en general, a fi de trobar un grup, dins o fora de la seva cartera, que ofereixi un programa adequat al seu acte. La plataforma se centra principalment en la música clàssica i catalana, i a través del segell Terres de Marca vol portar la seva producció a la resta de Catalunya.

Consolidar el segell

Contrapunt persegueix la voluntat d'anar consolidant diferents formacions vocals-instrumentals sota el seu segell. Ramió ens comenta que 'a la llarga podríem organitzar conferències o cursos'. També ens explica que la plataforma treballa frec a frec amb l'Escola de Música, ja que molts dels músics de la seva cartera en provenen.

Així, aquesta iniciativa vol fer arribar la bona música a tots els racons del país treballant amb les entitats que promocionen actes musicals a fi de sumar esforços perquè els resultats obtinguts siguin més generosos. Un dels primers èxits de Contrapunt va ser la interpretació de l'òpera 'La Serva Padrona', i fruit d'això el pròxim diumenge 12 de desembre, l'Orquestra Terres de Marca la tornarà a oferir en concert a l'Ateneu Igualadí.

PUBLICITAT

2 Comentaris

Ò

Òscar

4 de desembre 2010.13:53h

Respondre

Enhorabona per la iniciativa i molta sort. Celebro el naixement de Contrapunt perquè, sens dubte, calen més propostes com aquesta que impulsin la nostra cultura i els nostres artistes des... Llegir més d’iniciatives que sorgeixen en la societat. Endavant!

M

Montserrat Díez Vilarrubias

Igualada

4 de desembre 2010.09:28h

Respondre

La Concepció és una dona creativa, inquieta, generosa i treballadora no només perquè es dedica intensament a la composició sinó també perquè amb aquest esperit que la caracteritza, sempre... Llegir més està buscant i ”inventant” fórmules i maneres de fer arribar la música a arreu promocionant músics ”de nova fornada”. Com a bona pedagoga, també, sap trobar l’espai adequat per cada categoria interpretativa permetent, d’aquesta manera, que tot músic tingui el seu moment i el seu espai per actuar.
Auguru èxit i fortuna per Terres de Marca i per tots els projectes músico culturals provinents de la Concepció i la Isabel.


Enhorabona una vegada més!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.