TORNAR

Piera visita el 'seu' Quixot a El Toboso

S'hi va fer l'acte de recepció del Quixot més gran del món

cultura
Dijous, 30 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un grup de persones vinculades al Quixot més gran del món es van desplaçar a El Toboso, per conèixer aquest indret i com a resposta a la invitació rebuda el dia de la cessió de l'obra al Museo Cervantino del Toboso, feta el maig de l'any passat. 

Visita de la comitiva pierenca a El Toboso

El 7 de maig de 2012, la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Piera va acollir l'acte de cessió del llibre del Quixot més gran del món, perquè passés a formar part d'una exposició permanent al Museo Cervantino del Toboso. En aquest acte es va comptar amb la presència de l'alcalde del Toboso, Marciano Ortega Molina, el president de la Diputació de Toledo, Arturo García Tizón, i el coordinador del projecte, Manuel Lopo, entre altres persones vinculades a aquest projecte.

Ja en aquell moment, els representants del Toboso es van comprometre a correspondre la cessió d'aquesta monumental obra amb una visita preparada per ells a la localitat del Toboso, el cap de setmana del 25 i 26 de maig de 2013.

Un grup de persones implicades directament amb el projecte, a més de regidors del consistori pierenc, van sortir en autocar la matinada del dissabte per emprendre un trajecte de gairebé 600 quilòmetres. Cap al migdia, el grup de Piera va arribar a El Toboso, on van ser rebuts i ubicats als allotjaments corresponents, ambientats en la figura del Quixot. Seguidament, es va fer l'acte de recepció del llibre del Quixot més gran del món i en el qual van intervenir els alcaldes de Piera, Jaume S. Guixà, i del Toboso, Marciano Ortega, el secretari general de Cultura y Museos de Castilla La Mancha, Francisco José Morales, el diputat provincial de Toledo, Pedro Baza, la diputada al Parlament de Catalunya, Dolors Montserrat, el coordinador del projecte, Manuel Lopo, l'il·lustrador d'alguns dels dibuixos del llibre, Pere Bosch, i la responsable de conservació del museu. Tots ells van destacar l'obra dels pierencs i la generositat en cedir-los el llibre que, com Don Quijote, després de la seva última justa a la platja de la Barceloneta, va tornar al Toboso.

L'estada va incloure dinar típic manxec, visita al Museu de Dulcinea (una típica casa manxega de l'època en què Cervantes feia de recaptador d'impostos a El Toboso), l'església del poble, el Museu d'Humor Gràfic Dulcinea (amb més de 200 vinyetes sobre Quijote de Mingote, Mena o altres humoristes gràfics), la Sala Domus Artis (sala d'exposicions privada) i el pati d'una de les típiques cases castellanes. Després d'aquestes visites, la comitiva va anar a sopar en un restaurant típic de la vila, on van poder degustar tapespròpies de Castella. Havent sopat, es va programar un tros de la ruta nocturna del Quijote, que transcorre per diferents punts de El Toboso i que, per a la representació de fragments del llibre, va comptar amb la col·laboració de Manuel Lopo, la seva esposa, Carmen Caurín, i altres membres de la comitiva.

Diumenge al matí va tocar acomiadar-se de El Toboso per anar al Museo de la Molienda, al poble veí de Mota del Cuervo, on es va ensenyar al grup pierenc com es molia el gra en els típics molins de vent de El Quijote. Aquesta va ser l'última visita abans d'emprendre la tornada cap a casa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.