Avui pot ser una jornada molt important per a Igualada i la seva Festa de Reis. Amb tot, hi ha altres manifestacions culturals de la ciutat, com els Tres Tombs, que organitzen els Traginers, que són encara més antigues. El president dels Traginers demana que no s'oblidi la seva festa
Dolgut, però no molest. El president de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada, Magí Molas, espera que la Festa de Reis pugui ser Patrimoni Immaterial de la UNESCO ben aviat. En unes declaracions a títol personal fetes a Anoiadiari, Molas felicita els impulsors de la candidatura perquè "se l'han treballat molt" i "han sabut tocar les tecles adequades". Amb tot, el president de l'entitat traginera, que organitza la Festa dels Tres Tombs o Tonis, en honor a Sant Antoni Abat, lamenta que ningú hagi parlat amb ells per proposar-los una iniciativa d'aquest tipus, malgrat que "la nostra festa és la més antiga de Catalunya i es remunta a 1822".
Els Tres Tombs, una altra festa amb molta història
La ciutat i les quatre Creus de Sant Jordi
El president dels Traginers remarca que "som una ciutat molt potent en entitats. Quatre entitats, Ateneu, Coral la Llàntia, els Reis i nosaltres, tenim la Creu de Sant Jordi". Molas avança que enguany, en la Festa dels Tres Tombs, se seguiran recuperant elements festius, amb l'arranjament de les músiques del Gremi i de la Patera, "específicament igualadina". Està orgullós que "ja tenim partitures d'aquestes músiques i veurem com l'Schola Cantorum interpreta els Goigs. També es posarà sobre paper el Valset i peces que es tocaven a la sortida d'ofici el segle XIX.
"És difícil per a una entitat resistir viva tants anys" confessa i somnia "superar el Bicentenari". Aquest any, un esglaó més, amb una festa que començarà el dia 16 de gener amb la presentació dels Banderers i un discurs de Pere Carles.
D'altra banda, el Gremi, en un comunicat enviat als mitjans, ha mostrat el seu suport i solidaritat a la família de Sita Murt en motiu del seu traspàs, el passat dia 1.