TORNAR

La professora Xesca Vela, de l'INS Vallbona, en una trobada internacional d'arts escèniques

cultura
Dimecres, 6 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Investigadors lliures i estudiants en doctorat de diverses universitats estatals i estrangeres van ser al IV Congrés Internacional de Joves Investigadors en Estudis Teatrals. La professora Xesca Vela hi va presentar les conclusions extretes a través del seu treball de camp a l'INS Vallbona. 

La professora de l'INS Vallbona Xesca Vela va assistir al IV Congrés Internacional de Joves Investigadors en Estudis Teatrals del 29 al 31 d'octubre a València (CIJIET). Hi va portar la línia d'investigació sobre el teatre aplicat a l'educació. La seva intervenció ha estat fruit de la investigació de tot un any amb l'alumnat de l'Institut Vallbona d'Anoia a partir de les arts escèniques i els participants de l'Estat espanyol a Caixaescena (2018/19).

Vela, a la dreta, entre els ponentsLa ponència de Vela porta per títol "El teatre aplicat a l'aula amb adolescents potencia l'aprenentatge del conèixer, del fer, del ser i del conviure". En aquesta trobada es van habilitar tres espais de la facultat de filologia, traducció i comunicació de la UV que van albergar les últimes tendències en la investigacions d'estudis teatrals. Les temàtiques van ser molt diverses i riques en diverses taules paral·leles com "Memoria històrica del teatro español de los siglos XX-XXI"; "Traducción i Teatro, Early Modern and Restoration Theatre"; "Género y teatro"; "Prácticas escénicas en América"; "La dramatúrgia contemporánea a examen"; "Procesos creativos y resistencias"; "Dictadura, teatro y censura"; "Pedagogia de las prácticas escénicas"; "Ethics, memory and story on stage"; "Siglo de Oro español a escena"; "Teatro contemporáneo en Italia"; "Gender Performativity: Challenging Patriarchal Gender Conventions"; "Relación actor-espectador la experiencia immersiva"; ... i una infinitat de propostes que estan en objecte d'estudi a nivell internacional.

El congrés porta quatre anys funcionant i va sorgir de la proposta dues joves persones, Alba Saura Clares i Isabel Guerrero que buscaven espais amables i de confiança per comunicar les seves investigacions. El congrés ha anat creixent i ha tingut la seva seu durant dos anys a la Universitat de Múrcia, a la de Galícia i a la de València. Cada any diferents ciutats de l'Estat espanyol presenten candidatura per tenir ser ciutat CIJIET. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.