TORNAR
PUBLICITAT

La Galeria 22: 100 exposicions en un llibre

La galeria d’art recull en un llibre el centenar d’exposicions que va acollir al llarg de 26 anys

cultura
Dimecres, 6 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Galeria 22 ha editat un catàleg que repassa els seus 26 anys de trajectòria i ho fa a través del centenar d'exposicions que s'hi van dur a terme, des del 1989 fins al desembre del 2015, quan va abaixar la persiana. Es presenta aquest divendres 8 de novembre, a les 8 del vespre, a la seu de la galeria, al carrer Sant Josep 22 d'Igualada.

El 22 de setembre de 1989, ara fa poc més de 40 anys, obria les seves portes al carrer Sant Josep d'Igualada, la Galeria 22, que portava el nom del número del carrer on s'ubicava. Aquell dia s'inaugurava, a la vegada, l'exposició "Retaules", de l'artista barcelonina Montserrat Torras. Després, i al llarg de 26 anys, en vindrien 99 més, fins que el desembre de l'any 2015 la galeria deia adéu amb una exposició de comiat, amb obres del fons d'art que es van exposar durant un dia.

Inauguració de la galeria, el 22 de setembere de 1989

La Galeria 22 va néixer d'una iniciativa dels igualadins Carles Lladó, Pere Noguera -fins al 1993- i Isidre Quintana, que explica que "la finalitat d'aquesta aventura disfressada en forma de negoci mai noi va ser la d'obtenir beneficis, sinó la de no generar pèrdues. Ens agradava il·lusionar-nos juntament amb els artistes, ajudar-los a créixer o encara millor: créixer juntament amb ells". Aquestes paraules són extretes de la presentació del catàleg Les 100 exposicions a la Galeria 22, que han editat expressament els exgaleristes per a commemorar aquesta efemèride. El llibret, acuradament dissenyat per en Roger Costa Campo, es tanca amb unes paraules, a forma d'epíleg, d'en Carles Lladó: "Amb aquest llibre s'acaba una experiència que ha sigut una part molt important de les nostres vides. 26 anys i 100 exposicions! La frase és curta però costa molt d'arribar-hi".

Exposició de comiat, l'11 de desembre de 2015

El catàleg recull les fitxes de les 100 exposicions, un recull de fotografies i un apunt de l'obra dels artistes que han passat per la galeria al llarg d'aquests anys. Hi ha autors locals, com Josep Bou, Antoni Chia, Ramon Enrich, Josep Guixà, Elena Marín, Arian Morera, Pere Noguera, Teresa Riba, Jordi Sanahuja, Francina Torner o Roger Velázquez. Per la Galeria 22 hi han passat artistes de prestigi internacional, que han exposat o tenen obres en sales i museus d'arreu del món.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.