TORNAR

Un rentat de cara a l'arxiu municipal d'Orpí

Els treballs van arrencar el passat mes d’octubre

cultura
Dimecres, 26 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un arxiver ha començat aquesta setmana les tasques de documentació i tractament. L'acció la finança en un 80% la Diputació de Barcelona i en un 20% el propi municipi orpinenc

Al mes d´octubre varen començar les feines de neteja i organització de l´arxiu municipal d'Orpí. En una fase prèvia es va procedir a la desinfecció de la documentació, i en una primera revisió per tècnics de l´OPC es va separar segons el seu estat de conservació. Van quedar documents que han de ser netejats, desinfectats i consolidats, que davant el risc de pèrdua s'aconsella no manipular a causa de la pulverulència i debilitat del paper, i desar-los en arxivadors a l´espera que puguin ser restaurats.

Resta l'altra part de documents, que gràcies a la col.laboració d´una persona voluntària del municipi, s'està procedint a la neteja superficial per eliminar pols i brutícia de la documentació pel seu tractament arxivístic, per part d´un arxiver que s´ha incorporat a les tasques aquesta setmana. La Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost i l'Ajuntament d'Orpí del 20%.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.