//Plugins sense CDN ?>
Ros Marbà ha afegit en l'acte d'inauguració, que 'dirigir és molt difícil, no se n'acaba d'aprendre mai del tot en un curs, sinó que és una disciplina que madura amb el temps. Tant els que comenceu aquest any, com pels que fa temps que veniu, dirigir sembla molt fàcil, però és una tasca en la que aparentment poden haver-hi molts enganys'.
La regidora d'educació, Montserrat Mateu, ha destacat l'important esforç del mateix Marbà de destinar dues setmanes senceres a aquest curs 'que amb els anys ha pres una dimensió que no ens hauríem esperat'. En aquest sentit ha afegit que per poder seguir donant resposta a aquest creixement qualitatiu i professional del curs 'haurem de seguir buscant complicitats amb les administracions perquè ens ajudin a fer-hi front'. I és que el curs compta, tota la segona setmana, amb la presència no només de Ros Marbà i l'equip pedagògic del curs, sinó també de l'Orquestra Simfònica del Vallès, una de les orquestres professionals de més nivell del país, a plena disposició del curs.' Aquesta disponibilitat - ha reconegut Marbà, - representa un esforç econòmic per part de l'ajuntament que s'ha d'agrair'.
Alumnes d'arreu del món
El curs d'aquest any compta amb una vintena d'alumnes, procedents de Catalunya, l'estat espanyol, Europa i també Amèrica del Sud. Dos d'ells, la Renata Jordao de Petrópolis, Brasil, i Andrés de Rivera, de Viladecans, ens han explicat que el principal motiu pel que estan al curs 'és per treballar amb un dels millors directors del país'.
Renata repeteix com a segon any d'alumna oient, motivada per les ganes de treballar a partir de la metodologia de Sergiu Celibidache, del qual tan Ros Marbà com Jordi Mora, de l'equip pedagògic, en van ser alumnes. Renata Jordao afegeix que 'tenir una orquestra del nivell de la del Vallès per aprendre i practicar és únic'.
De Rivera ha afegit la importància que té a nivell de currículum treballar amb un director com Ros Marbà, ja que considera que 'en la direcció d'orquestra és molt important treballar amb professors de renom, permet conservar una certa escola, és una gran herència'.
Tots dos han coincidit a reiterar que 'el professional es fa amb l'experiència' i aquest curs ho permet.
Entre els alumnes al curs hi ha un sol anoienc, el jove Josep-Miquel Mindan, exdirector del cor Exaudio i la coral juvenil Xalest que actualment estudia direcció a Viena.
Recordar que el dissabte 18 al matí és pot assistir gratuïtament a la última sessió d'orquestra.