TORNAR
PUBLICITAT

El Seguici Popular de la Festa Major d’Igualada protagonitza una samarreta

La peça estarà disponible en totes les talles a la botiga trenCATclosques

cultura
Dimarts, 12 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La botiga TrenCATclosques, ubicada a la Rambla d’Igualada posarà a la venda una samarreta protagonitzada pel seguici popular, que estarà a punt per la Festa Major. Els protagonistes són, entre d’altres, els gegants, els capgrossos, l'àliga... amb un color blau de fons que fa referencia a l’antic nom de la ciutat, “Aqualata” i al riu que caracteritza l'escut de la ciutat.

Els impulsors de la sammarreta expliquen que un dels seus proveïdors ja havia fet aquest disseny per a altres ciutats, com Montblanc, Reus o Vic. "Es tracta de la samarreta amb la imatgeria popular de cada lloc, i allà on l'han fet han tingut molt èxit", afirmen. Això els va animar a fer-la en versió igualadina.

Per tal d'integrar els elements a la samarreta, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament ha proporcionat fotos de cada personatge per, a partir d’allí, transformar-los en caricatura. Hi ha talles per a infants a partir de 3 anys i per adults, són d'excel·lent qualitat i estan íntegrament confeccionades a Catalunya.

La samarreta no és el primer article que ofereix TrenCATclosques amb Igualada de protagonista. També s'hi poden trobar imants, didals, llibretes, davantals de cuina i altres productes exclusius. L'establiment va obrir el desembre passat al número 42 de la Rambla Nova i està dedicat a productes de regal en català.


2 Comentaris

t

trenCATclosques

Igualada

14 d'agost 2014.13:29h

Respondre

Volem agrair profundament la valuosa informació d’interès popular i general que aporta josep m. amb aquest comentari. Salutacions.

j

josep m. torras payerol

Igualada

12 d'agost 2014.08:43h

Respondre

Topònim ”Aqualata”

Els inicis del repoblament de la plana central de la Conca d’Òdena, en el lloc on posteriorment sorgí Igualada, cal situar-los en els transcurs de la segona meitat del... Llegir més segle X. Concretament, la primera menció al topònim Aqualata és documentada l’any 978 entre els límits dels castells de Montbui i de Tous, i si bé la menció sembla al•ludir al curs de l’Anoia que feia de llinda amb el castell del terme d’Òdena, no és descartable que indiqui també l’existència d’un poblament embrionari a la zona, format per un hàbitat dispers de pagesos que s’haurien arriscat a davallar prop del riu per cultivar les terres fèrtils de les seves riberes.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.