TORNAR

Sílvia Isach presenta la seva 'Catarsi' fotogràfica a la Sala Municipal d'Exposicions

Una mostra interactiva, acompanyada de peces musicals per a cada fotografia

cultura
Dimecres, 23 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'obra més intimista de Sílvia Isach arriba a la Sala Municipal d'Exposicions d'Igualada. Una obra en la que la fotografia s'empra com a llenguatge per expressar la dualitat de les emocions. Es pot visitar del 30 de setembre al 25 d'octubre.

Amb 'Catarsi', Sílvia Isach ha exterioritzat i expressat de manera visual i simbòlica els diferents estats emocionals pels quals va passar durant la lluita per la vida i pèrdua del seu
pare. La componen fotografies de gran format en les quals es combinen les idees amb la tècnica i el treball amb la matèria. Un projecte reflexiu que Isach ha madurat per
alliberar i expressar sentiments d'una alta càrrega emocional com són l'impacte de la diagnosi, la ràbia, l'esperança, la impotència, l'angoixa i el buit en la pèrdua.

Imatges que parlen de diferents estats d'ànim i per aquest motiu són formalment diferents entre elles. Cada fotografia s'ha treballat de manera independent buscant la millor forma d'encarnar el sentiment en qüestió tenint en compte molts detalls com ara el material, el color, la textura, l'angulació, l'espai, entre d'altres. El resultat són imatges dissemblants que en la seva unió formen un tot. L'exposició es pot visitar  de dimarts a dijous de 2/4 de 7 a 2/4 de 9; divendres de 6 a 9; dissabtes d'11 a 2 i de 6 a 9; diumenges d'11 a 2 i de 2/4 de 7 a 2/4 de 9. Resta tancada els dilluns i festius laborables.

Es tracta d'una mostra interactiva i cada imatge inclou una peça sonora que el músic i productor Roger Subirana ha compost per a l'ocasió. El públic pot escoltar cada peça mitjançant el telèfon mòbil, un lector de codi QR i uns auriculars. Sílvia Isach és una artista visual que empra la fotografia per expressar els sentiments i pensaments més profunds a través del simbolisme. Nascuda a Sant Pere de Riudebitlles, ha participat en diverses biennals i exposicions col·lectives a nivell nacional i internacional, així com en exposicions individuals amb l'obra 'L'altre costat d'allò visible' el 2008, inclosa també a la Biennal Olot Fotografia.

Ha estat una de les artistes pioneres en el camp del video mapping al nostre país, també coneguda sota el nom de Sínoca. Ha rebut diferents premis. Destaca el 1r premi al Lumen Sitges 2017, el 2n premi al Berlín Festival of Lights 2015 (Alemanya), el 1r premi a la Battle VJ La Novela de Tolosa (França) el 2012, el 1r premi al IV Concurs de Fotografia del Patrimoni Cultural de Vilanova i la Geltrú el 2009, entre d'altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.