//Plugins sense CDN ?>
Els premis es van decidir per votació popular: els assistents van votar com a màxim dues obres de les 7 que concursaven. Totes les peces presentades al certamen estaven elaborades amb ploma metàl·lica i sobre pergamí, i reproduïen una part del primer escrit conegut que fa referència a la vila de Tous, datat de l’any 960.
Recordar la història
El mestre Antoni Argilés explica que ‘el concurs va néixer d’àmbit internacional, però ens trobàvem que a Catalunya no hi ha tanta tradició cal·ligràfica i que, per tant, els premis sempre requeien a fora’. D’aquesta manera fa dos anys es va voler donar un gir al concurs, i fer-lo de manera local amb alumnes novells que han pres el seu primer contacte amb el món de la cal·ligrafia. ‘Així, ara treballem sempre amb textos en català i que, com en el cas de Tous, ens parlin de la nostra història’, afegeix el professor. De totes maneres, explica que de cara a l’any vinent s’està plantejant de recuperar també la vessant internacional, creant així dues categories dels Premis.
En total han seguit el curs de cal·ligrafia carolina una dotzena d’alumnes, de totes les edats. També els alumnes de primer i segon de primària del CEIP Cèrvola Blanca van rebre la visita d’Antoni Argilés i Enric Mir, per fer-los una petita introducció a l’art de la cal·ligrafia —de fet, cada un d’ells va elaborar un petit treball, que es podia veure aquest diumenge a la Sala d’Exposicions Camil Riba. L’espai acollia, també, una mostra de diversos treballs que han participat en les passades edicions dels Premis de Catalunya.