TORNAR

Tous celebra aquest any el 1050è aniversari

Cal·ligrafia, xerrades i visites turístiques

cultura
Dimarts, 9 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Amics de Tous i l’Ajuntament han preparat, per a aquest 2010, diversos actes que volen commemorar els orígens de la població. De moment, ja ha començat un taller de cal·ligrafia, que té lloc els diumenges cada quinze dies, i del qual ja se n’han fet dues sessions, bastant participades.
PUBLICITAT

Taller de cal·ligrafia a Tous

Les inscripcions al taller d’escriptura antiga resten obertes, ja que cada classe és independent de l’altra. La propera sessió tindrà lloc el 21 de març, i el curs es prolongarà fins el mes de juny. A més, els treballs dels alumnes quedaran inscrits automàticament al 13è concurs de cal·ligrafia antiga, que organitza l’Associació Premis Catalunya de Cal·ligrafia.

Del 960

Segons expliquen des d’Amics de Tous, tot parteix d’un document de l’any 960, en què s’esmenta la població de Tous en un text que parla dels límits de terreny. L’original es troba a Madrid, però amb motiu del 1050è aniversari Antoni Argilés, president de l’Associació Premis Catalunya de Cal·ligrafia, en farà una reproducció. Amics de Tous pensa que és un privilegi poder celebrar els 1050 anys d’existència documentada del poble, i per aquest motiu convida a tothom a participar dels actes que s’aniran realitzant al llarg de l’any.

A banda d’aquestes dues activitats centrals, Amics de Tous i l’Ajuntament han organitzat també dues conferències. Al maig es parlarà sobre bruixes i bandolers, i a l’octubre sobre la Catalunya central en l’època medieval. A més, de cara a les Jornades Europees de Patrimoni, es programarà una visita a una masia històrica de la vila, un dels testimonis més antics de Tous a banda del castell.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.