TORNAR

El Trill organitza diumenge vinent el Mercat d'Intercanvi de Llavors, a Argençola

Els participants en l’intercanvi han d’omplir una fitxa on s’exposa la procedència i les propietats de les llavors

cultura
Dilluns, 24 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb la primavera a les portes, com cada any, Argençola ofereix el seu entorn natural per fer una sortida i conèixer el seu patrimoni natural i les seves varietats de plantes. Al centre del nucli, hi haurà un mercat de productes de proximitat i un espai d'intercanvi de llavors.

Les llavors, a escena a ArgençolaL'Associació cultural el Trill organitza el diumenge vinent, 1 de marc, la Matinal d'Intercanvi de Llavors d'Argençola. La cita arriba al seu novè any, per ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món de l'agricultura intercanviïn experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l'oblit. Les activitats començaran a les 9 del matí, amb una caminada popular "Matinals del Trill 2020", amb la Ruta de la Serra de la Portella, per participar-hi cal inscripció prèvia a la plana web del Trill www.eltrill.org

Mentrestant, hi haurà la Jornada Tècnica PAT, amb el títol 'Visió d'un món on viure des de la permacultura', a la Sala polivalent de l'Ajuntament d'Argençola. Al llarg de tot el matí s'habilitarà un espai de trobada on intercanviar llavors i un petit mercat de productes de proximitat, on es podrà esmorzar. A les 2 del migdia tindrà lloc el dinar popular amb la degustació d'una paella de verdures, amb vins i caves dels viticultors de la Conca d'Òdena.

Des de l'edició de 2019, les llavors tenen més protagonisme, ja que a més de l'exposició, se'n fa una tasca de caracterització. L'objectiu d'aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, informin de les particularitats d'aquests. Per la qual cosa, es demana que abans d'entrar s'ompli una fitxa amb informació sobre les llavors que es porten a l'intercanvi. Recorden que "les llavors presenten un patrimoni genètic que l'home ha tardat milers d'anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l'agricultura, aquest patrimoni s'ha vist escapçat quasi completament. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuïn fent".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.