TORNAR

'Truca un inspector', intriga i suspens amb un gran repartiment

L’espectacle, que ja han vist més de 50.000 espectadors, serà el proper diumenge dia 23 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu

cultura
Dissabte, 22 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per fi arriba a Igualada un dels grans èxits teatrals de la temporada Barcelona, Truca un inspector. L’espectacle, que ja han vist més de 50 mil espectadors, serà el proper diumenge dia 23 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu. Forma part de la programació estable de l’Institut Municipal de Cultura i rep el suport de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona i el programa Cultura en Gira del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Josep Maria Pou representa l'inspector

Intriga, suspens i reflexió social es combinen en aquesta obra mestra de J.B. Priestley dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou, que comparteix escenari amb Carles Canut, Victòria Pagès, Ruben Ametllé, Paula Blanco i David Marcé. En destaquen una magnífica traducció de Joan Sellent i una gran escenografia de Pep Duran. Un sorprenent joc del gat i el ratolí entre un estrany inspector de policia i els membres d’una respectable família burgesa involucrada en el suïcidi d’una noia. Sota l’aparença d’una investigació rutinària, l’agent anirà descobrint els secrets que amaguen els Birling, treurà a la llum les mentides sobre les quals s’aferma la seva privilegiada situació. Perquè, més enllà del misteri, de l’habilitat de l’inspector per conduir l’interrogatori dels sospitosos, Truca un inspector és el judici i condemna d’una societat assentada sobre la hipocresia i la doble moral, una societat corrupta on només compten els diners.

L’obra, un prodigi de construcció formal, desplega aleshores una trama que progressa com un aparell de rellotgeria. L’ús habilíssim del suspens, però, no eclipsa en cap cas un missatge de profunda repercussió social: tots formem part del mateix organisme i som plenament responsables de tot allò que passa a la resta de la gent. Josep Maria Pou no s’està de recalcar que és una obra amb una forta càrrega social, molt apropiada per als temps que corren, perquè respon preguntes que ens fem ara, parla de crisi econòmica i de valors. És, en definitiva, una crida a la consciència col·lectiva, perquè l’actuació de l’inspector no només interpel·la la família Birling, sinó tota la societat. Un missatge de profunda repercussió social: tots formem part del mateix organisme i som plenament responsables de tot allò que passa a la resta de la gent. Són 90 minuts plens de tensió al més pur estil de les obres de l’Agatha Christie.

Venda d’entrades a la taquilla:

Les entrades tenen un preu de 18 i 15 €.

El divendres 21 i el dissabte dia 22 d’octubre de 19 a 21 h., i el mateix dia de la funció, dues hores abans de l’inici de l’espectacle. També es poden comprar al servei Telentrada de CatalunyaCaixa, per telèfon al 902101212.

Descomptes

20% descompte les persones que disposin del carnet d’estudiant, del carnet de Família Nombrosa, carnet de soci de TR3SC, els menors de 26 anys, carnet d’espectador del Teatre de l’Aurora, socis de l’Ateneu Igualadí i grups organitzats a partir de 15 persones. 25% persones majors de 65 anys, jubilats o aturats

Aquests descomptes únicament s’aplicaran en horari de venda anticipada a les taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu, i per aquells espectacles de programació pròpia. En cap cas els descomptes seran acumulables. Es podrà requerir a l’entrada del recinte la pertinença al col·lectiu amb dret a descompte.

La crítica ha dit:

.- 'Una hora y media que pasa volando y mantiene al espectador en vilo'. Sergi Doria (ABC).

.- 'Excel·lent direcció i treball de Josep Maria Pou, generós, sobri i contingut, una discreta mà que dirigeix la festa escènica amb un domini perfecte del tempo i els silencis'. Joaquim Armengol (AVUI / El Punt)

- 'Josep Maria Pou brilla como director de actores, gracias a los contrastes logra poner de manifiesto emociones muy complejas. ‘Truca un inspector’ logra atrapar al espectador des de las primeras escenas.

Inteligente estructura edificada por Priestley y punzantes diálogos'. Antonio J. Navarro (Guía del ocio)

.

- 'Montaje solidísimo, cosido a mano: artesanía pura. Pou renuncia a inventos innecesarios, pero sin la menor prosopopeya interpretativa. Su magistral composición del inspector es sobria y matizadísima.' Marcos Ordoñez. (El País – Babelia).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.