//Plugins sense CDN ?>
El calafí Xavier Torra estudia el quart curs a l'Institut del Teatre i, en paral·lel, ha muntat la companyia amb un 'grup heterogeni'. La forma de treballar del Projecte Nisu, nascut el 2010, passa pel 'treball col·lectiu de tota la companyia per crear l'espectacle, per trobar un tema o un punt de partida, un text i una proposta escènica', segons explica Xavi Torra.
'Vamos a por Guti' va sorgir durant els 15 dies al sud d'Espanya, durant els quals es va gestar el muntatge i els punts importants del guió. Després d'aquest stage, el grup va unir-se amb un director, un coaching, una productora i una escenògrafa per acabar de muntar tant la companyia com l'espectacle.
De Madrid a Barcelona
L'obra de teatre, que és al Versus Teatre de Barcelona fins l'11 de desembre, es va estrenar a Madrid fa unes setmanes i va comptar amb bones crítiques. 'Vamos a por Guti' explica la història de quatre treballadors de Tecnocasa que volen millor el seu estatus social i aconseguir diners. Per això fan una aposta per internet per un Barça Madrid. Els quatre aposten pel Barça i, per aconseguir guanyar els diners, pensen que han de desestabilitzar el Madrid. Per fer-ho, decideixen segrestar Guti, el jugador.
L'espectacle, que està en clau d'humor, 'no és una comèdia', declara Xavier Torra, i és un mirall del producte que som de la societat. 'Els personatges són productes, com tots, i nosaltres no ho amaguem'.
La convivència com a manera de treballar
El Projecte Nisu va néixer després que un grup de l'Institut del Teatre es reunís en un poble de Jaén durant 15 dies, i és que la companyia creu en la fórmula de la convivència.
Segons apunta Xavier Torra, el projecte Nisu 'té projecció de futur, perquè de cara a l'estiu tornarem a trobar-nos en una casa i crearem la segona obra'. El segell de la companyia és la forma de crear, del què i del com es tracten els temes a través del teatre. 'El que ens caracteritza és que som un grup heterogeni que creiem en el treball des de la convivència i el compromís vital'.