TORNAR

'Les veus de Pamano' en DVD, una de les vendes nadalenques

Una coproducció de Mallerich Films Paco Poch

cultura
Divendres, 8 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de l’èxit a TV3 (amb una quota total del 21,3% i una audiència mitjana de 667.000 espectadors al llarg dels seus dos capítols), l’edició en DVD de la minisèrie Les veus del Pamano, coproduïda per Mallerich Films Paco Poch, s’ha convertit en una de les propostes destacades d’aquestes festes. El pack inclou els dos capítols de la producció i extres (entrevistes, galeria de fotos, tràilers promocionals), a més a més d’un llibret informatiu.

Fotograma de 'Les veus de Pamano'

Coproduïda per TV3, Diagonal TV i Mallerich Films Paco Poch, Les veus del Pamano està basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré i recrea la convulsa postguerra del Pallars Sobirà.

Francesc Orella, en el paper de l’alcalde falangista, i Roger Coma, en el del mestre d’escola, encapçalen el repartiment de la minisèrie, que també compta amb la participació de Montse Germán i Mar Ulldemolins.

Les veus de Pamano

1943. El plena postguerra, un jove mestre d'escola, l'Oriol Fontelles, és destinat a un petit poble dels Pirineus, on s'estableix amb la seva dona embarassada. L'alcalde del poble, en Targa, un falangista dur i temut, té la missió de neutralitzar els maquis que controlen aquella part de la frontera. Les primeres trobades de l'alcalde i el mestre són desagradables: l'alcalde no es refia d'un home que no va entrar en combat durant la guerra i, sobretot, no li agrada que visiti amb tanta freqüència la casa de l'Elisenda, una senyora molt atractiva, propietària de les terres del poble i que ha encarregat al mestre un retrat.

Aquestes circumstàncies i el caràcter acovardit de l'Oriol motiven que l'alcalde l'intimidi de tal manera que molt aviat la idea del mestre d'una vida idíl·lica a la muntanya s'esvaneixi. L'Oriol es veurà obligat a portar una doble vida, atrapat entre el sector falangista del poble i les lluites secretes dels maquis.

Cinquanta anys més tard, una mestra d'escola trobarà les llibretes on el jove va deixar constància de la seva veritat, diametralment oposada a la història oficial que ha passat de generació a generació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.