TORNAR

El vídeo mapping del Pantocràtor de l'estudi Burzón Comenge, premiat a Baltimore

El projecte ha estat premiat com a millor projecte multimèdia al congrés 'Museums and the Web'

cultura
Dimecres, 9 abril 2014. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El projecte de vídeo-mapping per a la recuperació virtual de les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll que l’estudi Burzon*Comenge junt a l’estudi Playmodes han portat a terme pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Obra Social “la Caixa” ha estat premiat com a millor projecte multimèdia al congrés “Museums amd the Web” a Baltimore.

Des del departament de Cultura de la Generalitat s'afirma que ''aquest premi consolida Catalunya com un dels nodes europeus d’innovació en cultura, atès que és el tercer premi d’aquest congrés que rep en els últims sis anys''. Des de l'estudi Burzón Comenge, Ester Comenge ha manifestat estar ''molt contenta per la recepció del premi, que creiem que encara ens obrirà més portes de cara a poder seguir realitzant projectes d'aquestes característiques. Estem molt contents, a més d'haver contribuït a internacionalitzar el patrimoni de Sant Climent de Taüll, i el Pantocràtor en concret, que és un element que Catalunya se sent molt seu i s'estima molt''.

La 18a edició del congrés anual “Museums and the Web” ha premiat com a millor iniciativa multimèdia el projecte Taüll1123, de recuperació virtual de les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”. La recuperació forma part del programa Romànic Obert, de recuperació i posada en valor de l’art romànic català.

Els criteris del jurat per atorgar el premi van ser el contingut potent, original i apropiat; l’ús evocatiu i interessant del multimèdia; l’ús efectiu de la interactivitat, i la relació entre contingut en línia i l’acció en el lloc.

Des de la seva inauguració al novembre de 2013, la iniciativa Taüll1123 ha permès incrementar en un 40% els visitants a l’església. Aquest projecte de museïtzació forma part de la restauració i adequació de l'església romànica que en els darrers anys han portat a terme el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social "la Caixa", amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, el Consorci del Patrimoni de la Vall de Boí, i el MNAC. El projecte global va tenir un cost de 400.000 euros que va aportar íntegrament l’Obra Social "la Caixa".

El congrés “Museums and the Web” se celebra als Estats Units i Canadà des de 1997. Presenta la recerca més avançada i els millors exemples mundials de projectes digitals en el sector dels museus i del patrimoni cultural, natural i científic i s’ha convertit des de fa més d’una dècada en el congrés de referència en el món de les tecnologies i el patrimoni.

L’edició d’enguany s’ha celebrat a Baltimore del 2 al 5 d’abril amb presència de 700 directius i especialistes en museus, comunicació i tecnologies de més de 200 museus i entitats de patrimoni de 20 països de tot el món.

Cada any en el transcurs del congrés s’escullen els “Best of the Web”, els premis als millors projectes digitals mundials en diferents categories. Enguany el premiat a la categoria Multimèdia ha estat el projecte Taüll1123. D’entre els nominats en la categoria multimèdia, es presentaven projectes del MoMA de Nova York, l’Òpera de París o l’Institut per l’audiovisual d’Holanda.

Els guanyadors en altres categories han estat projectes com: Educació: el MOMA de Nova York amb el projete Catalysts, Innovació: el Dallas Museum of Art per DMA Friends, Mòbils: Cleveland Museum of Art per Art Lens i Recerca: Imperial War Museum i National Archives de Londres per Operation War Diary



1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

igualada

10 d'abril 2014.09:41h

Respondre

a igualada existeix molt talent l estdui B&C en son un gran exemple . felicitats . i com igualadi gracies . Igualada en el mon.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.