//Plugins sense CDN ?>
Les capitals de l'Alt Penedès i l'Anoia han destacat com a exponents de dos sectors molt definits i cabdals de la producció catalana, el vitivinícola i el del cuir. Ara, les escoles d'art de Vilafranca i Igualada faran front comú en un projecte artístic que conjumina aquestes tradicions, en un concurs en el que participen diferents equips que hauran de crear una peça guanyadora resultat del 'casament' entre la pell i el vi.
Arrenca el projecte Vipell, una iniciativa d'innovació pedagòrica Talent-Art, inscrit dins el Programa Talent Creatiu i Empresa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, sota el lema de "professionalitat, excel·lència i creativitat, els productes dissenyats". Neix de la col·laboració entre dues entitats museístiques, el Museu de la Pell d'Igualada i el Vinseum de Vilafranca del Penedès conjuntament amb les Escoles Municipals d'Art i disseny d'Igualada (escola La Gaspar) i de Vilafranca (escola Arsenal). La proposta als alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'Artesania de Complements de Cuir d'Igualada i els grau superior de Joieria Artística de Vilafranca va consistir en la realització del disseny d'un producte de marxandatge que representés un testimoni d'amor entre el vi i la pell i que es podrà comprar a la botiga dels dos museus.
A l'acte de presentació hi va assistir David Beltran, representant del Departament d'Ensenyaments d'Arts Plàstiques i Dissenmyde la Generalitat de Catalunya, la regidora de l'Ajuntament d'Igualada Maribel Cuadras, la regidora d'Ensenyament i Relacions internacionals Meritxell Montserrat, la directora del Museu de la Pell d'Igualada Glòria Escala, el cap d'acció cultural del Vinseum Jordi Ribas, el director de l'escola municipal d'art i disseny Arsenal de Vilafranca Albert Abella i la directora de l'escola d'art i disseny La Gaspar d'Igualada. També hi van assistir el professorat que ha participar en el projecte de cada centre i especialitat (joieria i pell) i l'alumnat.
La creació, d'edició limitada, serà el resultat de la fusió de l'essència del vi i de la pell com a productes representatius del seu territori, tenint en compte els vincles d'un amb l'altre en el procés de la seva producció i la seva relació a la llarg de la història. Una relació que és també una aposta per a un futur sostenible gràcies als nous usos de productes de la terra amb tècniques tradicionals. L'objecte l'han dissenyat i fet sis equips formats per alumnat de pell de l'escola La Gaspar d'Igualada i alumnat de joieria de l'escola Arsenal de Vilafranca.
Els museus seleccionaran un del sis projectes presentats i el projecte guanyador es presentarà a la Jornada de Bones Pràctiques organitzades pel Departament d'Ensenyament el proper 24 d'abril Auditori Axa de L'Illa Diagonal de Barcelona on es farà entrega d'un premi als alumnes guanyadors.
I el 16 de maig, en el context del Dia Internacional dels Museus, s'inaugurarà una exposició dels projectes al Museu de la Pell d'Igualada així com es farà una presentació dels projectes a l'auditori del Museu. L'alumnat participant han estat: Roser Burzón i Jordi Masó, Anna Elizari i Patrícia Aguiló, Tomás Gabarri i Maria Colell, Sara Segura i Nil Ribas, Mireia Muntadas, Aida Clos i Adrian Grande, Paula Feixasi Vicenç Vidal. El projecte va ser coordinat pedagògicament per les coordinadora del cicle formatiu de grau superior de Joieria Artística de l'escola Arsenal de Vilafranca Anna Rafecas i la coordinadora del cicle formatiu de grau mitjà d'Artesania de Complements de Cuir de l'escola La Gaspar d'Igualada Olga Dubovik.
Roser
22 de març 2019.08:57h
Em sembla una gran idea.
Ara només caldria q l’Escola Gaspar Camps prediqués amb l’exemple, pel que fa al seu aspecte i disseny, i es transformés en una escola del S. XXI en comptes de... Llegir més semblar-ne una dels anys 50 del segle passat.