TORNAR

Visitants de tot Catalunya baden amb els embotits i els vins de la Llacuna

Embotits Travé va rebre el premi a la trajectòria

cultura
Dimecres, 18 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Llacuna enganxa sempre. De nou, centenars de persones van agafar la C-37 per dirigir-se a la Llacuna, per viure la desena edició de la Mostra d'Embotits i Vins d'Altura que celebra aquesta població anoienca.

La singularitat de la Llacuna és un ham turístic i, a la vegada, permet que la seva producció de vins tingui també trets únics i diferencials. Persones de tot Catalunya es van atansar diumenge passat a la plaça Major de la Llacuna, l'escenari de la Mostra d'embotits i vins d'altura, el certamen que exhibeix aquestes especialitats del territori anoienc.

A la fira, a més de vins i embotits, hi va haver un espai per a altres productes autòctons del territori com els formatges, els carquinyolis o la mel van complementar les degustacions que cap a les 2 del migdia ja començaven acabar existències. Al llarg de tot el matí, la plaça Major es va veure amb molt d'ambient. Gent procedent de la comarca però també del Penedès van visitar la mostra i participar de les degustacions i activitats programades.
A mig matí, es va rebre la visita de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el vicepresident, Marc Castells, la diputada Alba Vergés, entre altres autoritats.

L'aspecte de la Plaça Major aquest diumenge, en plena edició de la MostraEn l'acte de recepció, fet a l'Ajuntament, l'alcalde Josep Parera va agrair la visita de la presidenta i a la Diputació el suport amb el municipi i va explicar l'aposta que es fa per ser un municipi referent en el turisme d'interior però que alhora guardi l'equilibri amb els que hi vivim cada dia. En aquest mateixa línia la presidenta de la Diputació, va felicitar al municipi "per l'aposta que fa pel turisme de qualitat, l'urbanisme respectuós, la cura i protecció de l'entorn i l'orgull d'identitat". Seguidament es va visitar el Centre de cultura i turisme, es va visitar la mostra i saludar als expositors.

Embotits Can Travé rep el reconeixement "a la feina ben feta"

El dia abans, a Cal Sagrera, va tenir lloc el berenar- sopar amb degustació i maridatge d'embotits, formatges i postres amb vins i caves d'altura. En el marc d'aquest va tenir lloc l'entrega del premi Raïm d'Altura. Enguany, l'Ajuntament ha volgut reconèixer la trajectòria dels elaboradors d'embotits Can Travé, un reconeixement a la feina "ben feta i a la seva la implicació, constància, identificació amb el municip". Més d'un centenar de persones van participar a la vetllada que va iniciar amb una conferència sobre 'La vitivinicultura a casa nostra. Més de 2.000 anys d'història' a càrrec d'ArqueoVitis. Al llarg del berenar-sopar es va comptar amb la música en directe del grup Tres de Vuit que va amenitzar el sopar amb música pop rock catalana que va fer aixecar de la cadira i ballar a molts dels assistents.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.