Dimarts, 22/11/2011
920 lectures

Coitus interruptus

El senyor Duran i Lleida segur que entén més bé que ningú el títol d'aquesta entrada. I no ho dic precisament perquè al polític democractacristià se'l conegui popularment com a cristià de cintura cap amunt i demòcrata de cintura cap avall, sinó perquè en les darreres hores ho deu haver patit en la seva forma més cruel així com tots aquells que, com ell, confiaven en una millora fiscal.

Després que el seu partit hagi estat el flamant campió de les eleccions espanyoles sota la proposta estrella del 'pacte fiscal', ja ha rebut la resposta del nou inquilí de la Moncloa.

Mariano Rajoy va assegurar el mateix diumenge que "les comunitats autònomes hauran de fer un esforç de solidaritat", s-e-n-s-a-c-i-o-n-a-l. Però la més explícita va ser la presidenta de Castella la taca i futura ministra, Dolores de Cospedal, qui, després d'un sobresforç aclaparador va fer unes brillants declaracions: "hem guanyat amb el programa electoral del PP, on no portava la millora del finançament català" (per si hi havia algun despistat a la sala).

Li hem de donar les gràcies, a la Dolores i al PP en general: Ells són anticatalans, sense complexes, però vénen de cara. Sabem, des del primer dia, el que hi ha. Això, després de 7 anys governats pel PSOE, s'agraeix.

I per acabar de fer el duro, i recordem que tot això només 24 hores després de la contesa electoral, l'estimadíssim i agraït president de la pròspera, rica i autosuficient Extremadura, José Antonio Monago, ha titllat el pacte fiscal ''d'invent particular'' i de ''proposta inviable'' (per a Extremadura sobretot). A més a més d'assegurar que "les comunitats haurien de fer un esforç de solidaritat". I tot això sense que se li escapés el riure.

Potser ha estat per això que el líder de Unió ja ha descafeïnat les seves pretensions i ha assegurat que, si no s'aconsegueix el pacte fiscal, "no serà cap fracàs" ja que el PP té la majoria absoluta. És que potser algú del planeta terra no sabia que el PP guanyaria per majoria absoluta?

Sembla evident, doncs, que el debat s'allargarà entre fal·làcies i fintes etzibades per uns i pels altres, perdent -nosaltres- cada any 22mil milions d'euros i sota una falsa esperança que passarà de ser el projecte estrella de CiU al projecte estrellat d'una Catalunya deficitària, pobra i arrossegada a la misèria del Reino.

Segur que no hi ha una altra fórmula més ràpida, eficaç i beneficiosa pels catalans?


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.