Dimecres, 4/2/2015
1024 lectures

Wert, orelles i "rabo"

Fa un any les JERC Igualada li vam dedicar 1000 rotllos de paper higiènic al ministre José Ignacio Wert. La raó que ens va motivar a fer-ho era mostrar el nostre profund rebuig a la pretesa nova llei d’educació (LOMCE) amb la qual el ministre vol “espanyolitzar els nens catalans” entre d’altres barbaritats.

La setmana passada coneixíem una –nova- reforma universitària d’aquest gran ministre en què s’anunciava que els graus universitaris passaran a ser de 3 anys (en lloc de 4, com ara) però que per contra caldrà especialitzar-se amb un màster (2 anys). O sigui que les carreres seran molt més “generalistes” i que aprofundir en algun aspecte dels estudis voldrà dir –i comportarà- fer un màster. Vaja, que s’haurà de pagar més. I bastant més.
Un curs universitari costa uns 2000€ de mitjana mentre que un màster en val el doble, 4000€ (també de mitjana). Aquesta és una mesura –més- d’encariment salvatge de l’educació del nostre país, i en portem unes quantes.
Per acabar de fer el duro, coneixíem també la setmana passada que les beques per a estudiants universitaris ha caigut un 21% aquest any, uns 700€ de mitjana, mentre que els preus de matriculació a la universitat no paren de pujar, especialment els de Catalunya que són dels més cars de tot l’estat espanyol. Òbviament això té conseqüències gravíssimes, ja que malauradament moltes famílies del nostre país no poden fer front any rere any a una bateria de noves barreres econòmiques, i això impossibilita l’accés a la universitat a molts joves. I com a país no ens ho podem permetre.

Tot i així no hi ha res a fer amb Wert, ell és un d’aquells homes incansable, un piròman amb un ministeri importantíssim i que usa com a eina privatitzadora i elitista. Ell mateix reconeix que “soy como un toro bravo, me crezco con el castigo”. Molts, malgrat ser antitaurins, estem esperant a veure quan li tallen les orelles i el rabo. Ja seria hora que deixés d’emprenyar i intoxicar el món educatiu. Professors, alumnes, el seu germà i tota la comunitat educativa en general li agrairíem. Per si de cas, encomanarem més paper de vàter.

Altres articles de David Prat

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.