Dimecres, 29/6/2011
595 lectures

Missatge de la Flama del Canigó 2011

Així com el foc aviva les flames dels sentiments més profunds, arriba des de la muntanya màgica del Canigó la Flama que ens recorda el nostre sentiment nacional, revitalitzant-lo, revifant-lo cada cop amb més força, amb més convicció. Foc que encén les olors de la nostra terra, que escalfa els abrics més gèlids i il·lumina les foscors més tenebroses.

Foc que a l’edat mitjana escalfava clarianes del bosc on follets i bruixes, fades i elfs, ballaven al so de músiques antigues, amb cants proferits enmig de la natura, reclamant a la més sàbia de les ciències, ajudes i sortilegis. Flama que recorre bona part de Catalunya resseguint carreteres inòspites tot proclamant la glòria de la nostra cultura, l’energia de la nostra llengua i la vitalitat de la nostra gent.

Cridem tots junts: Visca els Focs de Sant Joan!

Reclamem la llibertat del nostre poble, oprimit i colonitzat per un govern contrari a les nostres voluntats; cridem amb força que la Flama del Canigó uneixi tots els llogarets, viles i ciutats i sigui l’emblema de l’alliberament català, de la independència del nostre país! Revifem la màgia portada del Vallespir per a què mostri la seva força inhumana i converteixi el nostre anhel amb la realitat de veure’ns als mapes i ens agermani amb tots els pobles lliures del món.

Clamem tots plegats: Visca la Flama del Canigó!

Aquesta nit, enmig de balls i càntics al voltant de les fogueres, enmig de gresques sonades i músiques alegres, jovenim amb la flama renovada, revifem les ànsies de llibertat i ballem agafats de la mà, com la més bonica de les sardanes, cantant joiosos pel nostre poble, proclamant aquells sortilegis antics demanant a la natura un altre cop de mà i a la nostra gent una claror als ulls per veure-hi clar i trobar, entre tots, l’arribada d’aquell reconeixement que fa tres segles que esperem, que fa tant temps que la Flama del Canigó ens recorda i que ara més que mai necessitem.

Cridem tots junts:

Visca els Focs de Sant Joan!

Visca la Flama del Canigó!

Visca Catalunya lliure!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.