Dimecres, 3/6/2009
602 lectures

Perdonin si no els entenc

Mira, no ho veig. Resulta que ara serem de la Vegueria de Barcelona, així, sense més, perquè els qui ens governen amb mà sàvia van aprofitar que hi havia un regidor de l’oposició a fora per entrar una moció de pressa i corrent, d’urgència en diuen, i van anul·lar una resolució ja aprovada.

Tan urgent és senyors que ens governen la ciutat el fet d’anar a la Vegueria de Barcelona? Tan urgent és el tombar una moció aprovada per tots els grups de l’oposició on es deia que, si es fa l’àmbit territorial Penedès, Igualada voldria ser-hi inclosa? És a dir, és urgent l’aprofitar que falti un regidor (Déu vulgui que no falli mai ningú) per anar fent mocions anul·lant-ne d’anteriors.

Per aquesta mateixa regla, el dia que faltin dos regidors del govern es proposarà una moció que anul·li les zones blaves, una altra que anul•li la construcció massiva a qualsevol pam quadrat lliure de la ciutat i, si molt m’apures, una que digui que el govern es preocupi de les necessitats dels ciutadans i no de si es va a una vegueria o una altra.

Per sort, o per desgràcia, no en tinc ni idea de política però crec que aprofitar-se d’un rival quan està dèbil, mancat o en clara desavantatge és lleig, mal educat i poc senyor. Perquè la mania en voler anar a l’àmbit territorial de Barcelona és, suposo, per obtenir majors beneficis econòmics malgrat, de ben segur, ens col·locaran tres abocadors, un parell de presons i, fins i tot, alguna nuclear.

Haurem de continuar veient com les empreses igualadines tanquen ofegades pels deutes i la poca venda mentre el govern de la ciutat anirà, dia rere dia, a la capital del país que és, sobretot, capital d’ella mateixa. Haurem de veure més mocions d’urgència per manllevar les normes que aquells que en propi dret i voluntat, en igualtat de condicions amb els seus rivals, havien aprovat abans.

Però aquí continuarà augmentant l’atur i la desil·lusió de la gent, es continuarà construint urgències i es continuarà destruint indústries; això sí, a la vegueria de Barcelona!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.