Propostes per encabir més de dos milions de persones a la Meridiana

El diari La Razon va argumentar, fa uns dies, que només 3 de cada 10 catalans aniria a la manifestació de l’11 de Setembre a la Meridiana de Barcelona, a la Via Lliure. És clar, que, només un 30% de la població del nostre país vagi a una convocatòria per reclamar la llibertat de triar-se el camí mitjançant unes urnes que l’estat espanyol es nega a permetre posar, és irrisori a ulls d’aquest periòdic.

Deixeu-me fer matemàtica-ficció (tot i que ja veureu que no sóc matemàtic!).

Un 30% de 7,5 milions de persones són 2.500.000 persones. I és clar, si l’avinguda Meridiana de Barcelona fa 7,1 quilòmetres i, més o menys, 80 metres d’amplada, això dóna una àrea de poc més de mig quilòmetre quadrat (568.000 metres quadrats). Per tant, si en un metre quadrat hi caben 3 persones, ens hi caben 1.704.000 persones. I això no quadra. On posem les gairebé 900.000 persones que falten?

Opció A: com a bons catalans i, en el nostre cas, moixiganguers, es podrien fer pilars de 4, quadruplicant la presència de participants (i encara sobraria una mica d’espai –per la tele, és clar–).

Opció B: com a persones afectives i amants del contacte, podríem ubicar 4 persones per metre quadrat, com si això fos una pinya, i, ja de passada, crearíem una sauna humana (que deixaria, després de la trobada, un riu de suor probablement desagradable).

Opció C: digueu-me eixelebrat. Com a amants de la geometria, podríem situar-nos estirats formant figures del tetris i encaixant-nos els uns amb els altres fent que, finalment, allò fos més un mosaic que una manifestació.

Opció D: la definitiva. Situar-nos no només fent espadats sinó figures falconeres, de moixiganga, enfilant-nos els uns sobre els altres, enganxant-nos espatlla amb espatlla imitant una filà alcoiana, sobreposar-nos...

I si finalment cap d’aquestes opcions és vàlida, ja que serem una tercera part de la població, podríem assaltar els carrers propers i ocupar-los d’igual manera.

Espero que, aquesta vegada, la Razon no vagi errada i siguem la quantitat de gent que diu o, fins i tot, més.

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.