Dijous, 2/9/2010
556 lectures

Tanta set per acabar vuit

Un 4 de 8 no és un castell qualsevol, se’n diu el Carro Gros descrivint-ne la majestuositat i l’elegància de la seva forma. A Igualada, emperò, ara el podrem anomenar com el Moixiganguer Elegant ja que aquest castell, alçat aquest diumenge de Festa Major, pujà amb el senyoriu d’una colla avesada a descarregar-ne amb habituïtat. Fou el convenciment de totes les camises moixigangueres presents a la plaça que el castell es podia descarregar que féu que el propòsit fos realitzat i la joia es desenfrenés fins a altes hores de la matinada.

Però (sempre n’hi ha d’haver algun) el prodigi no acabarà aquí, segur, és més, continuarà en diades posteriors com la d’aquest proper cap de setmana a Vilanova del Camí. La plaça on el cos tècnic havia decidit intentar aquest Carro Gros espera totes les camises moixigangueres que aquest diumenge passat de Festa Major eren a la plaça. I no només aquestes, sinó que si aquests castells de vuit pisos poden ser més habituals, altra gent de la ciutat, de la conca i de la comarca han de venir a donar aquest cop de mà que ara, més que mai, necessiten els castells morats.

Sembla un reclam oi? Doncs és que ho és. Un reclam per a tots aquells que el diumenge dia 22 d’agost se’ls esbossà un somriure veient coronar aquell tros de castell a la plaça de l’Ajuntament, a tots aquells que aquell dia sentiren com el seu cor botava d’alegria, s’unia als crits de celebració i, a dins del seu cap ressonava sense parar 'Mo – ixi – gan – guers, Mo – ixi – gan – guers, Mo – ixi – gan – guers'. És un reclam per aquest proper diumenge 5 de setembre a Vilanova del Camí, a les 12 del migdia i a la renovada plaça del Mercat on, amb l’ajut d’aquells que s’han convençut per venir, gravarem amb lletres d’or el seu nom en un altre Moixiganguer Elegant.

Per cert, salut i VISCA ELS MOIXIGANGUERS!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.