//Plugins sense CDN ?>
Piera és el municipi més gran dels 13 de la comarca que a finals de l'any passat no devien ni un euro. Igualada, Vilanova i Montbui, també han continuat amb la tendència a la baixa durant el darrer exercici.
A finals del 2017, segons les dades del Ministeri d'Hisenda espanyol, els municipis havien fet un pas més en la reducció del deute viu. A l'Anoia, en els dos darrers anys, s'ha palesat aquesta suavització de la càrrega del passiu de les corporacions locals. Segons les dades que ha donat a conèixer l'administració estatal, 13 pobles de la comarca, començant per Piera -el segon amb més habitants, i ja a zero el 2016-, més Calonge de Segarra, Argençola, Montmaneu, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles, Veciana, Sant Pere Sallavinera, Bellprat, Miralles, Orpí, El Bruc i Vallbona d'Anoia, no tenien cap obligació en forma de deute. Sanejats a la pràctica, hi ha Jorba -cada habitant deu només 12 euros-, Tous i la Pobla, aquests dos per sota dels 100 euros per habitant. D'altra banda, Igualada, ha rebaixat en quasi dos milions d'euros aquest capítol. El volum de deute és encara el més gran en termes absoluts, però, 36,3 milions d'euros.
De tots els municipis sanejats íntegrament, Piera és el més gran, amb uns 15.000 habitants, mentre que de la resta, destaquen el Bruc, amb uns 2.000 habitants i Vallbona, amb uns 1.400. Els altres deu són municipis per dessota dels 400 habitants. L'any passat eren 11 els municipis anoiencs que estaven amb deute zero. Enguany, s'hi han afegit Bellprat -que devia 158.000 euros- i el Bruc -que en devia 300.000.
El fet que la Generalitat hagi abonat algunes de les factures pendents a les poblacions, ha afavorit aquesta reducció de la motxilla als grans municipis. Montbui se situa ara amb uns deutes d'1,3 milions d'euros (eren 3,4) i Vilanova del Camí, amb poc més de 3 milions, un menys que a finals del 2016. La reducció a Masquefa és més moderada, i es rebaixa en uns 30.000 euros: queda en 4,31 milions.
El deute per habitant, disparat en alguns pobles
En termes relatius, és a dir, en la comparativa dels habitants de les poblacions en relació amb el que deuen els seus ajuntaments, Pujalt continua sent el líder en aquest guarisme: 3.409 euros, inferior en 100 euros a la ràtio anterior. Els igualadins són els segons que tenen una proporció més alta, amb 936 euros per cap. I, en tercer lloc, hi ha els Hostalets de Pierola, amb 849 euros per habitant.
pepe
31 de juliol 2018.12:06h
la sort que tenen , mols municipis del Anoia, es que tenen alcaldes, normals pero amb seny, a Igualada tenim, un aprenen fracassat de economista.
Sols sap, xarrar i xarrar, per no dir... Llegir més res.....
Eixir ens va.....