TORNAR

El govern de Calaf assoleix la reducció del deute financer al 50%

El grup municipal del GIC-VV va votar en contra de totes les modificacions de crèdit proposades pel govern al ple

politica
Dimecres, 21 febrer 2018. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb acords puntuals amb el grup de CiU, el govern de Calaf va poder aprovar en el ple de dilluns diverses modificacions de crèdit per projectes aquest 2018. Entre els punts aprovats, la partida de pressupostos participatius, amb 60.000 euros.

En la sessió ordinària del ple municipal de Calaf del dilluns 19 de febrer, constava a l'ordre del dia l'aprovació del compte de gestió i recaptació de l'ORGT (Organisme de Gestió Tributària) del 2017, la presentació de la liquidació del pressupost del 2017 i nou modificacions de pressupost prorrogat de 2018. El govern de Junts per Calaf es va mostrar molt satisfet per haver aconseguit un any abans del previst el seu objectiu de reduir el deute de l'Ajuntament - que al 2015 era del 96,95% (3.094.801,46 euros) - al 49,99 % dels ingressos (2.029.035,36 euros).

L'equip que dirigeix Jordi Badia va manifestar haver reduït el deute no financer del 129,56% (4.136.023,59 euros) al 64% (2.597.565,46 euros). Finalment, van explicar que aquesta gestió ha permès recuperar la capacitat d'inversió, tot i que es vol mantenir la mateixa "prudència i contenció" perquè entenen que aquest 50% restant, més de 2 milions d'euros, encara són un "llast excessiu".

Modificacions de pressupost

Una de les votacions que va tenir lloc durant la sessióMalgrat que es va aprovar provisionalment el novembre, els comptes del 2018 van ser finalment bloquejats per l'oposició i aquest 2018 l'Ajuntament haurà de treballar amb el pressupost prorrogat. Aquesta situació afecta "sobretot a la partida d'inversions", per això, l'equip de govern "proposarà ple a ple aprovar modificacions de crèdit per tots aquells projectes que es veuen afectats per aquesta decisió". Al ple de dilluns, es van presentar a aprovació fins a deu modificacions de crèdit. L'alcalde va demanar als grups de l'oposició "deixar les diferències a part" i pensar en les necessitats de Calaf i no bloquejar les inversions que estaven projectades al pressupost ja que "són qüestions pràctiques i la gent no en té la culpa de les nostres desavinences".

El fet és que el grup de GiC-VV no en va aprovar cap i van demanar "sotmetre a l'alcaldia a una moció de confiança" perquè consideren "poc sa i democràtic" el procediment d'aprovar partides pressupostàries a través de modificacions de crèdit. D'altra banda, CiU sí que va permetre que s'aprovessin la majoria de partides – votant-hi a favor o abstenint-se - però van demanar "més capacitat per arribar a acords ja que ells hi posaran tota la predisposició". Entre les partides aprovades, una de 234.000 euros d'inversions subvencionades que permetrà tirar endavant el projecte de museïtzació de les botigues, les reformes de l'ermita de San Sebastià, la creació dels horts urbans i l'adequació de solars per aparcaments públics. També una de 381.539,63 euros del superàvit de la liquidació del 2017 que inclou: els arranjament de carrers dins la Llei de Barris, la compra d'una escombradora, manteniment de l'enllumenat públic, la millora de la façana de la Casa Felip, la millora d'equips informàtics i el pagament del préstec de l'INCASOL pel Castell.

També es van aprovar altres despeses mitjançant la incorporació de romanent de Tresoreria per a despeses generals com: la planificació de l'arbrat urbà i zones verdes de Calaf (13.000 euros), la compra d'un aparell d'aire condicionat per a la llar d'infants (7.500 euros), la compra d'instruments per a l'Escola de Música per l'increment d'alumnes (3.000 euros), la compra d'un aparell descalcificador per l'aigua potable del poliesportiu (3.000 euros), les inversions per executar els projectes guanyadors dels "Pressupostos Participatius" (60.000 euros), la compra d'un vehicle per als vigilants municipals (40.000 euros) i la compra d'un remolc plataforma pel transport de la brigada (11.000 euros).

L'únic punt que no es va aprovar és la rehabilitació dels paviments del carrer mestre Manel i Giralt i Isidre Vilaró. CiU va votar-hi en contra i va demanar poder revisar el projecte per fer-li aportacions. D’altra banda, en aquest ple també es va aprovar la bonificació de la quota de l'ICIO per al condicionament acústic, tècnic i lumínic de l'Associació Cultural Calafina, l'aprovació de la moció presentada per CCOO i UGT en referència a l'aturada de dones el 8 de març i l'aprovació de compatibilitat sol·licitada per un treballador municipal d'activitats privades com a delineant projectista.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.