TORNAR

L'aeroport corporatiu es farà a l'Anoia

Joaquim Nadal confirma la decisió del Govern · anoiadiari·cat ho havia avançat a migdia

economia
Dijous, 18 juny 2009. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El SÍ tan i tan esperat per la societat i l'esfera política i econòmica anoienca finalment s'ha fet púbic. Tal i com havia avançat anoiadiari·cat a migdia, l'aeròdrom Igualada-Òdena acollirà l'aeroport corporatiu de Catalunya. Així ho ha fet públic aquest dijous a la tarda el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal a Barcelona. Nadal ha assegurat que ‘la única candidatura presentada compleix els requisits i per tant es pot resoldre favorablement la convocatòria’.

L'aeròdrom Igualada-Òdena acollirà l'Aeroport Corporatiu de Catalunya

El conseller Joaquim Nadal ha assenyalat que la candidatura anoienca compleix els requisits demanats en el concurs, sobretot pel que fa a l’àmbit territorial, les condicions de proximitat amb Barcelona i accessibilitat; ha assenyalat que compleix amb les condicions meteorològiques, permet un horari flexible i adaptable a les necessitats de negoci.

Així mateix Nadal ha assegurat que la longitud de pista no és cap impediment ja que amb les possibles ampliacions ‘hi ha terreny suficient per una pista de 1.800 metres i de fins a 2 quilòmetres, per tant, és esmenable perquè compleixi el 100% dels requeriments (cosa que s’aconseguiria amb un desplaçament de l’autovia A2)’.

Així mateix el conseller ha volgut deixar clar que el concurs no el guanya l’Anoia per les instal·lacions actuals, sinó per les possibilitats que té de futur. Tanmateix sí que ha reiterat la importància ‘que el terreny on s’hi ubicarà, ara ja hi hagi activitats aeronàutiques’. D’aquesta manera ha qualificat de ‘valor afegit la tradició aeronàutica del territori, el consens dels diferents agents socials, polítics i econòmics’.

A nivell mediambiental ha valorat i destacat que compleix amb les condicions de no produir ‘afectacions sobre espais naturals i protegits de l’entorn, així com la distància necessària amb els nuclis habitats’.

Sobre el model de gestió que s'aplicarà al nou aeorport, el conseller ha deixat les portes obertes a que hi pugui entrar un operador privat en l'explotació de la infraestructura, tot i que ha subratllat que a hores d'ara 'no es prejutja cap fórmula'. 'Hi ha la possibilitat que un cop constituït el consorci amb l'Ajuntament d'Igualada, el d'Òdena, el Consell Comarcal de l'Anoia i les cambres de comerç, junts optem potser perquè sigui un privat que en faci l'explotació', ha dit el conseller.

Única candidatura

La candidatura anoienca va ser l'única que es va presentar al concurs (detalls del concurs, en PDF) i malgrat la possibilitat que quedés desert, finalment la decisió afavoreix la comarca.

El govern va aprovar al gener el Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports 2009-2015, que preveu la construcció de l'aeroport de Lleida-Alguaire (ja materialitzat), el de Pirineus-Andorra, el de les Terres de l'Ebre i l'aeroport corporatiu, però no en va concretar la ubicació.

Notícies anteriors sobre l'aeroport corporatiu publicades a anoiadiari·cat.


47 Comentaris

j

japt

igualada

20 de juny 2009.19:22h

Respondre

.idees al vent .....si la pista es curta , soterrem l’autovia aprofitant el desnivell del terreny,.......si crea 10 llocs de trevall , millor aixo que res,....ara si per decidir el lloc han tardat... Llegir més 2 anys ,.....per fer l’obra ,el projecte , la tallada de cinta, etc....pot tardar un infern ,si el ritme de creixement de l’atur no para i no es cap utopia , i toquem un 30% ó 40% d’atur a l’Anoia , tindrem l’infern a casa i aixo que som a dos passes de Montserrat ,...potser que els politics es fotin les piles o sino que fotin el camp i deixin pas a la gent jove ,per votar i per decidir,....

m

marc

19 de juny 2009.21:03h

Respondre

cada 2 x 3 es tanquen empreses a l’anoia i per una cosa que pot donar feia li trovem pegues... amb aquest optimisme tota l’anoia a la cua del inem.

m

marc

igualada

19 de juny 2009.18:06h

Respondre

No tot és tan bonic amics.
Perquè la pista de l’aeroport pugui arribar a ser dels 2 km necessaris caldrà desviar l’autovia i, ep!, això ho de fer el sempre eficient (a Catalunya) Ministerio... Llegir més de Fomento del Gobierno Español, sí, aquell de la Renfe, l’A-2 Igualada-Cervera, etc. NO tindrem aeroport (si es que de veritat porta més avantatges que inconvenients: ha veure quan algú d’una punyetera vegada ho explica) ni d’aquí 10 anys !

j

josep

igualada

19 de juny 2009.14:26h

Respondre

En contes de omplirse la boca amb frases fetes que queden molt bé ”gran revulsiu econòmic..un abans i un pespres..” algú pot concretar què suposarà l’aeroport? Començaré jo, a llarg... Llegir més termini crearà 500 llocs de treball estables (xifra molt optimista) dels quals un 25% seràn nouvinguts, per tant 375 per gent autòctona, sobre 36000 persones de població activa es un 1%, fantàstic, algunes grans empreses que donen feina a molta mes gent dels poligons afectats per sorolls i perillositat acabaran marxant, per tant destrucció neta molt important de llocs de treball. Inconveinets ambientals i deteriorament de la qualitat de vida incalculables a dia d’avui per molts estudis que ens vulguin vendre. Impacte en l’economia comarcal pels viatgers (0%), o algú es pensa que un directiu que paga 1000 euros per venir a BCN en aerotaxi i poder tornar el mateix dia o l’endemà farà turisme, compres, menjarà o dormirà a l’anoia. A curt termini (4 o 5 anys) una forta inversió pública que avaforirà a un grapat d’empreses locals participants del projecte, sabeu quina ha estat la principal entitat impulsora del ”consens” comaracal? Unió Empresarial de l’Anoia...que cadascú tregui les seves conclusions.

p

paqui

igualada

19 de juny 2009.12:01h

Respondre

molt bé joan V. Totalment d’acord. Crec Albert, que ja que et queixes de que els treballadors de la comarca no estaran qualificats per treballar a l’aeroport, en comptes de posar-t’hi... Llegir més encontra, potser que demanis que millori la qualificació dels treballadors de l’anoia. POtser podries demanar que sis plau, la gent es posi a estudiar en comptes de anar a treballar a l’obra...
Si es problema es que qualitifació i aeroport no s’ajusten, em sembla mes intel·ligent demanar la millora de la qualificació dels futurs treballadors (model productiu per a no analfabets) en comptes de estar en contra d’infraestructuras que algun treballador qualificat demanara. Pero no pateixis, si vols, segur que podras treballar netejant el terra de la terminal.

J

Joan V.

Igualada

19 de juny 2009.11:15h

Respondre

Si hem de mirar treballadors per m2, als tallers tèxtils xinesos il·legals n’hi ha més.

Encara creieu en les megafàbriques? O en les empreses manufactureres de mooooolts treballadors? Si es... Llegir més així, potser que deixem de pensar en l’Anoia, o en Catalunya, o en tants llocs d’Europa i comencem a mirar cap a l’Àfrica.

Fora dels sectors serveis, i fins i tot així, o especialització o malament. Ja no es tan la quantitat si no la qualitat.

Si, quantitat de llocs de treball ens fan falta, però hem de començar a pensar en diferents models econòmics

A

Albert

19 de juny 2009.09:55h

Respondre

Saps quants metres quadrats té la T1? 1.000.000 per 2.000 llocs de treball. Saps quants en tindrà el futur aeroport? 20.000, la qual cosa surt a 40 llocs de treball... si si... segur que això... Llegir més serà la salvació de l’Anoia... o una hipotèca Ad Eternum

p

paqui

igualada

19 de juny 2009.08:42h

Respondre

llabors Albert, com que aquesta és una comarca de analfabets sense qualificació, en comptes de infraestructures d’alt nivell que proposes, treballs basura de dependenta? de peó de Mc Donald’s?... Llegir més De recollir fruita? Amb la merda de sous que pagueu els empresaris de aqui?
Segons tu, els anociencs només podran optar a netejar el terra de l’aeroport?

A

Albert

19 de juny 2009.01:31h

Respondre

Ohhh!!! es clar si critiques l’aeroport amb l’amplia conencs (sense cap consulta popular) ets un pessimista que vol que la comarca s’enfonsi. Però, quanta gent d’aquí està qualificada per... Llegir més treballar en les tasques de l’aeroport? Quants llocs de treball generarà? Si realment heu de confiar en que l’aeroport serà la panacea sou molt il·lusos... Però com sempre en aquesta comarca exigim que ens treguin les castanyes del foc sense posar de la nostra part ni invertir en res...

P

Pol

Igualada

19 de juny 2009.00:21h

Respondre

Qualsevol diria pels comentaris que es llegeixen per aquí que anem sobrats de feina i diners, a l’Anoia.

L

Luis

Sta.Margarida de Montbui

19 de juny 2009.00:19h

Respondre

Jo flipo amb la gent que s’ilusiona molt amb aquest aeroport corporartiu, els unics que s’en benefeciaran son els tipics 4 gats rics d’aqui Igualada, als demes ens tocara mes inconvenients que... Llegir més beneficis, mes contaminació, mes subnormalitzacio de la ciutadania de com esta ara mateix (mcdonalds, etc..), mes impostos, destrucció del medi ambient, especulació, i un llarg d’inconvenients!!!

R

Raphanus brassica

Igualada

18 de juny 2009.23:58h

Respondre

La pregunta és si això dels vols corporatius no és un model del passat que està en transformació o desparició: augment dels costos de combustibles, entrada dels vols en el còmput de les... Llegir més emissions,... I pel que fa a la instal·lació d’indústria aeronàutica és un sector que està en plena transformació (veure la crisi que hi ha hagut a Tolosa del Llenguadoc en aquest sector). La impressió és que ens agafem al que podem però amb solucions del passat que potser d’aquí no gaires anys siguin obsoletes.

j

josep

igualada

18 de juny 2009.23:45h

Respondre

Que fàcil que es enganyar a la gent en aquest païs!!
Sabeu quants llocs de treball directes i indirectes ha creat la nova T1 del prat, doncs 2.000, Quants creieu que crearà el magnífic aeroport... Llegir més corporatiu de l’Anoia? Sabeu les molesties (per tota la vida) que ens esperen? Us convido a recaptar informació de queixes de veïns de Castelldefels, Gavà mar, El Prat, Sabadell, Barberà del Vallés, etc, etc. i penseu que molts d’aquests nuclis urbans estàn molt mes allunyats de l’aeroport que els nostres.. Sabieu que el vent bufarà predominantment desde la pobla i per tant la majoria dels dies l’aterratge serà desde Odena, prepareu-vos odenencs a veure els avions a tocar del campanar..als de la pobla els hi ha tocat la grossa..però tranquils la resta que aquí rebrà tothom. I això es només el principi, la pista acabarà allargant-se desviant o soterrant la N-II i llavors via lliure al aeroport de càrrega aèria, grans avions, activitat nocturna...temps al temps.

p

pau

igualada

18 de juny 2009.22:59h

Respondre

Aquest aeroport només reportarà autèntics beneficis a les 50 famílies recalcitrants igualadines; a la resta de la població ens aportarà més inconvenients que beneficis.

s

sònia

Òdena

18 de juny 2009.21:00h

Respondre

Primer de tot felicitar a la Comarca per aquesta gran notícia i dir que com sempre hi han els que estan a favor i els que hi estan en contra, no dubto que de seguida sortirà la plataforma del ”no... Llegir més a l’aeroport”, però el que està clar es que molta gent ho estava esperant i que es una gran oportunitat per la comarca, no ho dubteu!!
La construcció està morta, el tèxtil li va al darrera, les adoberies no existeixen, en els moments que estem travessant no us assembla que es una nova oportunitat per obrir un nou futur laboral?
Ho sento per aquells als que la pudor de les adoberies els molesta, els que tenen un taller tèxtil al magatzem del costat i durant la nit fa soroll i per aquells que la grua de la constructora de torn passa per sobre casa seva i ho sentiré quan en el meu cas, un jet passi per sobre la meva teulada, però necessito treballar i necessito un futur pels meus fills i qui sap si aquest futur no estarà vinculat al corporatiu. Enhorabona Anoia!!

A

Albert

18 de juny 2009.20:53h

Respondre

I ara!!! els avions de 70 tonalades no fan soroll al enlairar-se i al aterrar... no...El més trist serà veure als qui ara el defensen amb ungles i dents queixant-se del soroll i els pocs... Llegir més beneficis...

e

edu

òdena

18 de juny 2009.19:44h

Respondre

No és molt sospitós que NINGÚ més en TOT Catalunya s’hagi present ?
No tot és tan flower-power com ens volen fer creure, anem amb compte.

j

josep

igualada

18 de juny 2009.19:43h

Respondre

felicitats entuasiates de l’aeroport, heu aconseguit el que ningú més volia, el que ha provocat un ferm rebuig en altres poblacions possibles candidates. A veure si mostreu el mateix entusiasme... Llegir més d’aqui a 15 o 20 anys en les manifestacions per demanar que el treguin, quan esteu fins el nassos d’avions, sorolls, trànsit viari, etc. llavors serà impossible, això es per tota la vida macos...per desgràcia els meus fills també ho patiran. Us heu parat a analitzar perque ningú més ha presentat candidatura...quina gran visió de futur. Felicitats

P

Pere

Odena

18 de juny 2009.19:40h

Respondre

odenenc jo també sóc d’odena i estic molt content, això és una oportunitat, tu segur que treballes, jo ara no i no se si puc trobar treball a l’aeroport però segur que molta gent si.

m

marc

igualada

18 de juny 2009.19:39h

Respondre

Anem pel bon camí: primer el McDonald’s, ara l’Aeròdrom corporatiu, això va bé amics; endavant les atxes !

o

odenenc

odena

18 de juny 2009.19:25h

Respondre

Ostres, tots els igualadins esteu encantats!
Els odenecs i els de la pobla no ho estem gens.
O sigui, que el gran consens era dels igualadins. Per això als d’ôddena no s’han atrevit a... Llegir més preguntar-nos-ho. Nosaltres sí que tindrem una gran oportunitat, una gran oportunitat per plantejar-nos anar a viure a un altre racó!
gràcies guisado, ens vas dir que del corporatiu res de res,
... et podem anar creient ....

E

Enric G

Igualada

18 de juny 2009.18:57h

Respondre

Bé, bé, bé, notícies positives.

v

vdfj

igualada

18 de juny 2009.18:55h

Respondre

Quina gran noticia per a la comarca, si, si..

Primer serà el corporatiu, després s’ampliarà i esdevindrà l’aeroport de mercaderies (el PP ja ho està demanant al parlament), es a dir avions... Llegir més dels grossos de veritat amb trànsit dia i nit, un inmens parc logístic al voltant, un agment inimaginable de trànsit de camions en la N2 a BCN, etc, etc.. ah! això si, donara feina a molta gent i molta pasta a uns quants (probablement els que més fermament ho han defensat).. es a dir que hem aconseguit el que ningú mes volia, el que tothom qui ho té està dessitjant que li treguin (el prat, castelldefels, gavà...)

Quina gran victoria, quin gran futur per a la comarca, si senyor. Felicitats als qui ho han aconseguit.

A

Albert

vic

18 de juny 2009.18:14h

Respondre

S’ha fet púbic? xD

J

Jordi Valls

igualada

18 de juny 2009.18:01h

Respondre

Felicitats a tots ara tenim una oportunitat més de sortir-nos-en!!

p

peroquedius

Igualada

18 de juny 2009.17:57h

Respondre

Perfecte! Això és una molt bona noticia per a la comarca.

Esperem que aporti els beneficis necessaris per poder invertir en una línia de tren com cal. Perquè si ja ens costa car arribar a... Llegir més Barcelona no em vull imaginar fer-ho en un jet privat :).

Ànims que ens queda molt per fer i ara tenim pista per recòrrer! Aquesta vegada no hem de deixar passar aquesta oportunitat.

J

Joan S

Igualada

18 de juny 2009.17:38h

Respondre

Al final un govern que aposta per l’Anoia, Outlet, aeroport, i no abocadors.
Visca Esquerra!!!

D

David

18 de juny 2009.17:38h

Respondre

Victòries pírriques... acollint el que ningú més ha volgut...

M

Montse L

Igualada

18 de juny 2009.17:31h

Respondre

És una bona notícia per la comarca. Per fi tenim victòries!

C

Cesc

Igualada

18 de juny 2009.17:29h

Respondre

És una bona notícia! L’Anoia comença a alçar el cap!

m

miquel

conca

18 de juny 2009.17:18h

Respondre

Ara hem de fer les coses bé.

Tothom a fer al·legacions quan s’exposi al públic per evitar que els inconvenients associats, que afectaran inevitablement als que hi viuen aprop (però no a la... Llegir més butxaca desl empresaris), i que avui intentem ignorar, no ens portin a manifesetacions d’aquí a uns quants anys.

r

ròtia!

18 de juny 2009.16:48h

Respondre

Confirmat pel conseller Nadal a les 16:40 de la tarda. Felicitats!

L

Lluis

Igualada

18 de juny 2009.16:24h

Respondre

Visca l’especulació! Visca l’aeroport CORPORATIU!!!

Seguim destruint la comarca!!

j

juan

odena

18 de juny 2009.16:04h

Respondre

Gracias ZP, viva la Cataluña Socialista !

T

Toni

Igualada

18 de juny 2009.15:45h

Respondre

Però què diu aquest Esteve???
Si això de la premsa és la llei de la selva, i més a la comarca. No s’entendria que un diari digital no publiqués aquesta notícia quan sigui pública... Esperem... Llegir més que sigui un pol econòmic per la conca i la comarca.

P

PATC

Igualada

18 de juny 2009.15:19h

Respondre

Quina pena que l’anoia sempre hagi de suportar infraestructures incòmodes. Sembla mentida que ens alegrem d’una cosa que beneficiarà als de sempre i en pagarem les conseqüencies durant anys... Llegir més tots plegats.

Visca el socialisme...

PATC!

c

carles

igualada

18 de juny 2009.15:07h

Respondre

Esperem que la bona notícia sigui una realitat també positiva aviat i que es facin bé les coses.
I felicitats a anoiadiari pel tractament i urgència en aquesta informació tan esperada

E

Esteve

Anoia

18 de juny 2009.15:07h

Respondre

Que l’aeroport es faria a l’Anoia ja se sabia fa dies. O potser setmanes?
Em consta que la notícia ja era en possessió de tots els mitjans de comunicació de l’Anoia des d’ahir, i tothom ha... Llegir més respectat no publicar-ho fins avui a la tarda, després de la roda de premsa. Tots menys Anoiadiari.cat. Lleig.

J

Jordi

Igualada

18 de juny 2009.15:05h

Respondre

bona notícia!!

J

Joan F.F.

Girona

18 de juny 2009.14:52h

Respondre

Felicitats a tots els anoiencs i anoienques!!!
Us el mereixeu!

S

Sílvia

Castellolí

18 de juny 2009.14:42h

Respondre

M’afegeixo a les felicitacions .
Ara cal promoure i anar tots a una per treure’n el màxim profit en tots els aspectes : socials , laborals , lúdics ...
Enhorabona a tots/es els qui ho heu fet... Llegir més possible.
La Comarca de l’Anoia comença a ” treure el cap ” !

J

Joan V.

Igualada

18 de juny 2009.14:40h

Respondre

Bé.

Ara només ens queda aprofitar bé l’oportunitat per fer-la beneficiosa.

A

Assumpta

Igualadada

18 de juny 2009.14:37h

Respondre

Que bé!! Felicitats a tots els que ho han fet possible!!

D

David

Igualada

18 de juny 2009.14:35h

Respondre

Enhorabona a tota la comarca!

P

Pol

Igualada

18 de juny 2009.14:09h

Respondre

Em sumo a les felicitacions del Pere. Ara tocarà aprofitar-lo al màxim.

P

Pere P

Igualada

18 de juny 2009.13:58h

Respondre

Felicitats a totes les persones i entitats que han ajudat a fer-ho possible ( UEA, Cambra de Comerç, Fira d’Igualada, Ajuntaments d’Igualada i Òdena.....) i a anoiadiari per estar sempre a... Llegir més primera línea.

a

aNDREU

18 de juny 2009.13:46h

Respondre

FINALMENT UNA NOTÍCIA POSITIVA PER LA COMARCA!!!!!!!!!!!!!!!!! FELICITATS A TOTS!!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.