TORNAR

L'Anoia baixa dels 10.000 aturats per primer cop en 6 anys

economia
Divendres, 3 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb 307 aturats menys en el balanç del passat mes de maig, l'Anoia ha baixat per primer cop en sis anys de les 10.000 persones registrades al SOC. La taxa registral, que mesura la relació existent entre l'atur registrat i una aproximació a la població activa registrada, és del 20,59% segons la Generalitat, tot i que el percentatge que aboquen els estudis publicats aquesta setmana per la Diputació i la Cambra es situen en menys d'un 18%

Per sota dels 10.000 aturats. L'Anoia ha acabat el mes de juny en la línia dels passats abril i maig, amb una reducció substancial de les persones registrades al SOC sense feina. El balanç del darrer mes és de 307 persones que ja no són a les llistes. I això implica, per primer cop des del 2010, que hi ha menys de 10.000 persones inscrites: ara són 9.935.

Per municipis, quantitativament, la capital és la que ha reduït més el nombre de persones inscrites. El balanç és de 78 persones que han trobat feina i el número d'aturats a Igualada és de 3.153 ara. A nivells relatius, el descens més dràstic és a Capellades, on es passa de 389 aturats a 357. Els descensos de desocupats són també notables a Piera, 55 menys, i Masquefa, on l'atur cau en 38 persones. Montbui i Vilanova també redueixen els aturats. Hi ha 16 montbuiencs que haurien trobat feina; amb xifres més modestes, a Vilanova són tres aturats menys. Pel que fa a municipis que veuen créixer el seu balanç, hi ha Cabrera d'Anoia, on augmenta de manera lleugera, amb tres persones més. És la població amb la taxa d'atur més alta. L'índex registral se situa en 32,54%.

 


1 Comentaris

j

juan

3 de juliol 2015.18:26h

Respondre

Estaba cantado , el Campus Universitario se ha convertido en un excelente motor de creacion de empleo. (sobre todo de amigos y familiares de la casta convergente.)
Menos da una piedra.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.