TORNAR

Montbui és l' única de les grans viles anoienques que augmenta el deute municipal el 2014

Igualada el redueix en tres milions malgrat incorporar els deutes de les societats municipals

economia
Dimecres, 1 juliol 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Ministeri d'Hisenda ha fet públiques les dades del deute viu dels ajuntaments a finals del 2014. A nivell anoienc, Piera és de les poblacions grans la que segons els registres ha fet un estalvi més important: té només un 25% del deute que tenia a final del 2013.

Els ajuntaments anoiencs han reduït significativament el seu deute viu el darrer any. En les dades que ha donat a conèixer aquest dimecres el Ministeri d'Hisenda, de les cinc principals poblacions -Igualada, Piera, Vilanova, Montbui i Masquefa- només una augmenta les xifres de deute. Es tracta de Montbui, que ha passat de 3,907 milions d'euros el 2013 a 4,303 al tancament de 2014. La reducció és significativa a Piera, on es passa a 601.000 euros de deute viu, quan es va tancar l'exercici anterior amb quasi 2,4 milions d'euros.

La Vinícola, seu de part de les dependències de l'AjuntamentLa capital, malgrat incorporar per exigències comptables del Ministeri al balanç de deute viu el que suposa el Consorci Sociosanitari, ha reduït quasi tres milions la maleta. Fa un any eren 50,4 milions d'euros; ara, 47,96 milions. La reducció també és notable a Vilanova del Camí, on el volum passa de 4,62 milions a 4,19; Calaf, de 2,54 milions a 2,20; o Masquefa, de 5,12 milions a 4,84. A la comarca hi ha nou poblacions sense cap deute: El Bruc, Calonge de Segarra, Montmaneu, Orpí, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Santa Maria de Miralles i Veciana.

 

 


5 Comentaris

J

Joan F

Igualada

2 de juliol 2015.12:39h

Respondre

Estic d’acord amb ”El millor alcalde-gestor es qui deixa els comptes, com a mínim, millor de com estaven millor alcalde-gestor es qui deixa els comptes, com a mínim, millor de com... Llegir més estaven”.
Deute Òdena Govern PSC a 31/12/2010: 1.335.000€
Deute a 31/12/2014 Govern ERC-CiU: 917.000€.
Deute per odenenc a 31/12/2010: 387€/habitant
Deute per odenenc a 31/13/2014: 252€/habitant.
Resultats eleccions CiU perd 2 regidors i passa a oposició. El PSC guanya per majoria absoluta.
El ciutadans el deute no el valoren MAI, aquest tema (malauradament) no interessa als ciutadans.
Trist però és així.
El Teo augmenta deute i és reelegit i Solé/Casanova el redueixen i passen a l’oposició.

E

Elisabet

Montbui

2 de juliol 2015.08:51h

Respondre

Sr. Teo

Ja ho veu que les dades no es poden amagar ni manipular. Potser caldria deixar de viure de la política de subvencions per infrastructures i començar a pensar en millorar l’economia del... Llegir més municipi. I això no comporta tancar cap llar d’infants sinó que podria començar promocionant i ajudant a empreses i emprenedors que poden tirar endavant l’economia del nostre país.

J

Joan T.

IGUALADA

2 de juliol 2015.06:27h

Respondre

Sense entrar en detalls no puc si no felicitar als alcaldes/alcaldesses del Bruc, Veciana, ... sens CAP deute. Alhora hauríem d’enaltir la gestió que es fa de la cosa pública a Piera reduint... Llegir més significativament l’endeutament. Tanmateix m’agradaria fer-ho extensiu a IGD, on visc, malgrat que la reducció és molt minsa en relació a l’enorme pressió fiscal dels IBI’s, per posar un exemple.
A veure si ens adonem que el millor alcalde no es qui fa anar més la tisora per inaugurar –a vegades sense massa sentit- obres i més obres. El millor alcalde-gestor es qui deixa els comptes, com a mínim, millor de com estaven.
S’ha d’implantar l’austeritat pensant que els calés, que són de tots, costen molt de guanyar i, per contra, l’endeutament genera despesa accessòria no només pel que fa als interessos també, a cops, lliga de mans. No ens calen grans acadèmics i tecnòcrates senzillament sentit comú i el que es fa a cada casa –i més ara que tothom a d’estrènyer el cinturó- : ajustar-se en la despesa corrent i fer NOMES les inversions que són absolutament necessàries sense floritures que desprès no podem mantenir.

J

Jaume

Montbui

1 de juliol 2015.22:43h

Respondre

Tanca la llar d’infants Montxic per retallar quant d’aquests 4,303 milions d’euros? 25 mil? quia poca vergonya, no? Prefereix invertir en Baute? poltrona per 4 anys més. Tranquil, Teo,... Llegir més tranquil, que al casc antic ni et votem ni et votarem. Ves tancant llars, ves fent concerts i ves ampliant deute.

J

Joanma

=ada

1 de juliol 2015.16:20h

Respondre

Tan callat que ho tenia el Teo, i ara va el Sr. Cristóbal Montoro i li aixafa la guitarra. A lo millor podrem saber també que li va costar el últim concert que va fer a Mont Mercat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.