//Plugins sense CDN ?>
La periodista Pilar Riaño és la directora de Modaes.es, el mitjà de referència d'actualitat per als professionals, directius i líders d'opinió del sector. Riaño té una llarga trajectòria en publicacions econòmiques d'àmbit nacional, ha guanyat el Premi de Periodisme Tèxtil Pedro Morillo i forma part del cos docent de l'Institut d'Estudis Continuats de la Universitat Pompeu Fabra.
Segons Riaño, 'El sector tèxtil no és aliè a la crisi que afecta a tots els sectors que conformen l’economia del país', tot i que en la seva opinió 'continuar parlant de sector tèxtil no té sentir avui en dia i hauríem d’acostumar-nos a parlar d’indústria de la moda'. Per Pilar Riaño la indústria de la moda la conformen 'des de les empreses tèxtils de capçalera, fins les de distribució, passant per la confecció, per exemple'.
Segons explica la periodista experta en el sector, 'la moda no està en crisi, tot i que no es pot amagar el dur impacte que està tenint la crisi global (la manca de crèdit, la caiguda del consum...) en les empreses d’aquest sector'. En l'opinió de Riaño 'les empreses més afectades són aquelles que no han sabut veure el canvi del tèxtil a la moda i, per tant, han deixat de banda els nous paradigmes del sector: el client, la distribució, la logística o la internacionalització, per citar-ne només quatre'.
Pel que fa a la comarca de l'Anoia, explica Riaño, 'aquesta transformació s’ha produït - és clar-, i sobreviuen amb força les empreses que han fet el canvi'.
L’experiència i la vivència es compartida al món comercial. Tothom ens diu que hem de fer, però ningú no vol posar-s’hi.
Tothom et diu que innovis i que et posis al dia, quan el consum... Llegir més s’ha desplomat a l’època dels nostres pares...no es poden fer barbaritats nomès aguantar i això, qui pugui!
En un entorn on igual que per les famílies les empreses grans és fan més grans i poderoses i les empreses petites es fan petites. On el que impera és la llei del més fort, la selva, i on la competència deslleial és a l’ordre del dia. És així!
Ànims!
No hi ha sector que pugui resistir una competència deslleial com la que hi ha al textil. Que els savis et diguin que has de fer els deures es per penjar-los, en igualtat de condicions erem liders... Llegir més mundials i ara no som res. Els empresaris ens adaptem al mercat molt abans que politics o sindicats. Amb el canvi de regles del joc toca tancar i prou. Gracies a tots, tenim el que ens hem buscat: atur, dependencia exterior, deute, pèrdua de coneixement industrial, ....; Abans aqui al anoia hi havia treball i no pas esclavatge, ara consumim prendes fetes en condicions infrahumanes a països asiàtics, pobles del càncer... Si tant en saben que treguin les barreres proteccionistes al automòvil i a veure què passa...
Raimon Martí
Igualada
22 d'abril 2013.15:54h
Ni els que passen del tèxtil a la moda se’n surten. Suposo que tots ho intenten però no se’n surten i la culpa deu anar repartida entre propietaris, directius, treballadors, sindicats i... Llegir més administració, que cal recordar que moltes vegades ”toca la pera” quan no toca. En una empresa tèxtil, l’inspector va fer tancar una màquina que fucnionava sense cap tipus de perill pel treballador, pel simple fet que la màquina tenia 20 anys. Em consta que la màquina va sorir de l’empresa i dos treballadors van anar al carrer.