TORNAR

Un any més, Fira de Reis tornarà a omplir el Passeig d’Igualada de gom a gom

Més de 200 expositors han confirmat la seva assistència

economia
Divendres, 3 gener 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Com ja és tradicional el proper 6 de gener el Passeig Verdaguer d’Igualada acollirà la Fira de Reis, una de les fires més antigues de Catalunya ja que la seva primera edición data del 1373. 
Durant tot el mati, des de les 8 fins a les 3 de la tarda, el gran nombre de visitants que cada any passen per la Fira, podran gaudir d’una àmplia oferta en planters, productes artesanals, alimentació,... més de 200 expositors que oferiran els seus millors productes a un públic fidel que no falla cap any a la cita de la Fira de Reis.

Fira de Reis

Nova distribució

Una de les novetats d’enguany és la nova distribució dels firaires que en comptes d’estar col•locats a banda i banda del passeig ho estaran només a la banda nord. Fira d’Igualada ha decidit fer-ho d’aquesta manera per tal d’afavorir el trànsit de les persones i descongestionar el camí.

El president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, explica que “l’èxit de FirAnoia amb aquesta distribució ens ha portat voler repetir l’experiència”

Per FirAnoia es va fer així i va ser un èxit

Com ja s’ha fet en passades edicions, la Fira estarà distribuïda en zones diferenciades segons el producte exposat. Els planters estaran ubicats des del parc de l’Estació Vella al carrer Odena; del carrer Odena al carrer Sant Vicenç hi haurà els artesans i a partir del carrer Sant Vicenç fins l’avinguda Pau Casals els venedors ambulants.

A la plaça de l’Ajuntament, un any més s’hi realitzarà durant el matí el Mercat d’Antiguitats i Col•leccionisme

Obertura a la comarca

L’objectiu principal de la nova fira ha estat l’obertura a la comarca, FirAnoia té la voluntat de ser el punt de trobada dels agents econòmics de tota l’Anoia per això s’està convidant a tots els municipis de la comarca perquè puguin també sumar les seves activitats econòmiques a aquesta fira, fent-ne un autèntic esdeveniment d’àmbit comarcal, amb resultats assegurats d’èxit de participació.

Nova ubicació

FirAnoia deixa l’edifici de cal Carner i surt al carrer per omplir el centre de la ciutat amb estands i una amplia oferta social i cultural. El passeig i les places cèntriques d’Igualada acolliran la nova fira creant un circuit agradable on el visitant trobarà l’oferta comercial distribuïda per seccions. Cada plaça o carrer tindrà una funció concreta i tot el circuit estarà perfectament connectat entre ell.

Àmplia programació

FirAnoia concentra els dies de celebració en tres: divendres, dissabte i diumenge. La voluntat ha estat eliminar el dijous, que es considera el menys productiu, i ampliar la programació durant els tres dies que la fira concentra el gruix de les visites. D’aquesta manera, s’aconsegueix optimitzar recursos.

El visitant trobarà una programació formada per: xerrades, oferta musical i teatral, degustacions gastronòmiques, exhibicions del folklore tradicional català, actes socials, concursos, …

Avui, les fires són també moments de trobada per a debatre temes d’actualitat, són punts de posada en comú i de contactes entre empreses que poden aconseguir sinergies gràcies a noves oportunitats detectades, són autèntics termòmetres que mesuren el grau de salut o de maduresa de les activitats econòmiques. I també, les fires que a més tenen una arrel tradicional, un lligam social, una convocatòria comarcal, tenen d’escreix un valor afegit que fa que les persones -expositors i visitants- hi aportin un sentiment de pertinença i una il•lusió que són elements positius molt necessaris avui dia. Amb aquesta premissa arranca una nova fira, amb la voluntat de millora contínua i de ser la fira de referència de la comarca. FirAnoia és un projecte a curt termini que estarà en constant evolució i que comptarà amb la implantació progressiva d’altres novetats ja projectades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.