//Plugins sense CDN ?>
Dos problemes han centrat les preocupacions dels inversors aquesta passada setmana. D'una banda el temor que no es tanqués l'acord amb els creditors privats per bescanviar el deute grec. Ja hem vist diverses vegades que, últimament, té més influència el rumor que la notícia i en aquest cas la rumorologia sobre la no aprovació va tenir més efecte que la mateixa notícia encara que aquesta fos en sentit contrari i per tant positiva. Per l'altre costat, cada vegada pesa més en l'ànim dels inversors que la zona euro entrarà en recessió i les borses, com a indicadors avançats de creixement econòmic, no poden ara mateix avançar i més quan, recordem, havien arribat a importants zones de resistència.
Un altre punt destacat va ser l'anunci de la Xina de créixer en el seu pla quinquennal al 7,5% durant els propers exercicis. La sensació general va ser que la Xina renunciava a un creixement més gran en favor de millores socials i control de la inflació. En el seu moviment a curt termini les borses no van rebre de bon grat aquest anunci. Però cal destacar que una millora de la capacitat de consum interna de la Xina i una menor pressió inflacionista són bons objectius per a un creixement sostenible a llarg termini.
Aquest panorama de creixement feble i fins i tot negatiu empitjora davant la poca predisposició de fer noves polítiques expansives tant per part de la FED com del BCE.
Bernanke ja ha comentat que no veu necessària una QE3 i Draghi que el BCE no pot ser l'únic actor en un problema de deute sobirà i que per tant els toca als governs actuar.
Aquesta setmana estarem atents a les vendes minoristes de febrer als EUA o a la seva producció industrial. A més hi ha convocada una reunió de la FED, el missatge donat pot ser interpretat de millor o pitjor manera pels inversors.
Miquel Bernadí Llucià Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió. Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |