TORNAR

L'exposició 'El packaging de la Conca d'Òdena, al món' dona visibilitat al sector

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha impulsat un projecte, que inclou un vídeo i aquesta exposició, per realçar la importància del sector a la zona i els reptes que té al davant respecte de la innovació i la sostenibilitat

economia
Divendres, 20 gener 2023. 17:39. Redacció AnoiaDiari.

Exposició 'El packaging de la Conca d'Òdena, al món' (Foto: Diputació de Barcelona)Fins al 12 de febrer es pot veure al Centre Cívic Nord d'Igualada l'exposició itinerant 'El packaging de la Conca d'Òdena, al món'. La mostra difon la importància del sector a la zona i els reptes que té al davant respecte de la innovació i la sostenibilitat, sobretot a l'hora de substituir el plàstic pel cartó. Després d'Igualada passarà pels altres municipis de la mancomunitat. El projecte, que també inclou un vídeo, ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Segons un estudi elaborat el 2021, el packaging a la Conca d'Òdena compta amb 51 empreses, 900 treballadors i més de 160 milions de facturació anual. És el cinquè sector més important de l'Anoia i inclou tots els processos: fabricació d'envasos i etiquetes, proveïdors especialitzats, manipulats de cartró, distribuïdors d'embalatges i envasos, disseny i impressió de materials per a màrqueting i comunicació.

Molts dels envasos de cartó i paper de les principals marques d'alimentació o perfumeria que es troben arreu del món es fabriquen a la Conca d'Òdena i reben premis internacionals. Entre aquests, n'hi ha de tan populars com Estrella Damm, Jean Leon, Ametller Origen, Isdin o Moritz, entre molts d'altres.

El programa Conca Tech

El programa d'innovació digital Conca Tech va arrencar el 2021 per reforçar la cadena de valor del packaging a la Conca d'Òdena, impulsat per la Mancomunitat i subvencionat per la Diputació de Barcelona, en el marc del programa 'Treball, Talent i Tecnologia' amb un pressupost de 204.000 euros. Des d'aleshores, el projecte ha dut a terme un complet diagnòstic del sector que s'ha fet amb les empreses per conèixer les seves necessitats.

Conca Tech continuarà aquest 2023 amb noves accions, com ara una sessió formativa en l'àmbit de la digitalització de la indústria del packaging amb ITENE (el centre tecnològic més destacat del sector), una jornada on es plantejarà un repte industrial de les empreses del sector, i una plataforma de formació en línia per a nous treballadors que s'incorporin a treballar en empreses del sector.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.