//Plugins sense CDN ?>
Amb el lema 'Del camp a la taula', el Consell Comarcal del l'Anoia, el Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia i el Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Anoia han organitzat la 6a edició de la Festa del Cigronet i de l'Artesania alimentària de l'Anoia. Com ha dit Pere Santos, President del Gremi d'Hostaleria: 'La festa es consolida i el cigronet cada dia és més conegut arreu del país'.
Una jornada dedicada als productes de l'Anoia
El 14 de novembre la Plaça de Cal Font d'Igualada es convertirà en l'aparador dels productes de l'Alta Anoia. D'aquesta manera, 17 restauradors i 4 cellers anoiencs oferiran pel preu de cinc euros un tast de tres plats diferents elaborats amb el cigronet de l'Alta Anoia, dues degustacions de vi o cava i unes postres fetes pel gremi de pastissers de la comarca elaborades amb cigronet de l'Alta Anoia.
A més a més, la mateixa plaça també acollirà els productes de 13 productors anoiencs que oferiran productes d'allò més variat,d es de mel fins a bolets, embotits o formatges.
El cigronet a l'escola
Com ha dit el vicepresident del Consell Comarcal Jordi Mercader, l'objectiu d'aquestes jornades és el d'apropar a la gent els productes de la nostra comarca i per tal de donar a conèixer el cigronet de l'Alta Anoia als més petits, el departament d'educació del Consell Comarcal ha organitzat juntament amb l'empresa de càtering Serunion un concurs de dibuix i un de contes on el fil conductor haurà de ser el cigronet. A més a més, tots els nens de la comarca que el dimecres dia 10 es quedin al menjador podran degustar el cigronet.
Com cuinar el cigronet?
El Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Anoia ha programat del 8 al 12 de novembre un curs de cuina amb productes artesans de l'Anoia on hi participaran els restaurants Scorpia, Xarop's, Tarragona, Samuntà i l'escola Pia. Cadascun ensenyarà a cuinar a un públic amateur plats diferents que contenen el cigronet.