TORNAR

El govern declara Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí zones tensionades per accedir a l'habitatge

S’aplicaran mesures per regular el preu del lloguer a un total de 140 municipis de Catalunya, que suposen el 80,6% de la població

economia
Dijous, 22 juny 2023. 12:11. Redacció AnoiaDiari.

El govern ha declarat 140 municipis de Catalunya zones tensionades per accedir a l'habitatge, i per tant on es regularà el preu del lloguer. Entre aquests municipis es troben Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.
Segons la CCMA, el conjunt d'aquests municipis a Catalunya suposen el 80,6% de la població, concretament 6,2 milions de persones.

Els municipis es concentren majoritàriament a l'àrea metropolitana de Barcelona i al litoral del país. La vigència d'aquesta declaració seria de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats.Font:CCMA

El lloguer dels nous contractes d'aquests municipis no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicat l'IPC. A més, quan es tracti d'un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l'Índex de referència del preu de lloguer.

Tot i això, encara queda un temps perquè s'apliquin les mesures. Ara s'obre un període de vint dies perquè administracions, entitats i particulars hi puguin presentar al·legacions. Després de les respostes, es publicarà la resolució final, tot i que, com expliquen al portal de la CCMA, en vista de la proximitat de les eleccions generals del 23 de juliol, aquesta llista no s'aprovarà abans del 23J si el ministeri no ho prioritza. "Per tant, si hi hagués un canvi de govern, potser podria arribar a quedar-se en un calaix".


2 Comentaris

V

Valentina

Igualada

26 de juny 2023.13:06h

Respondre

Amb la zona tensionada dels lloguers.
Adéu a la especulació brutal dels preus dels lloguers.
Ara falta mà dura pels propietaris que tenen les vivendes tancades.
Tant de bò aquestes lleis facin... Llegir més reaccionar i prendre conciència de que no totom te la sort d haver heredat un patrimoni d inmobles perque molts pocs son els que fan fortuna treballant.
La vivenda a de ser un dret i no un luxe i molt menys una eina per especular.

M

Marià

Igualada

23 de juny 2023.08:07h

Respondre

Molts, molts ciutadans de Catalunya declaren a Catalunya zona tensionada per els impostos abusius, els sous tan elevats dels consellers, la poca feina q fan, la infraestructura abusiva de la... Llegir més Generalitat, les molt dolentes comunicacions entre municipis, el preu abusius dels transports públics, etc, etc.
Menos saba y más trabajo

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.