TORNAR

L’Escorxador serà l’escenari de la fira DeGustAnoia, el primer saló dedicat als professionals de l’alimentació i la restauració

La fira, organitzada per Fira d’Igualada, té com a objectiu “difondre els productes de l’Anoia com ara els fruits secs, l’oli, llegums, embotits, vins o cerveses” i comptarà amb la presència d’una vintena de productors i distribuïdors locals  

economia
Dimecres, 12 abril 2023. 16:51. Redacció AnoiaDiari.

L'entitat Fira d'Igualada ha organitzat una nova fira anomenada DeGustAnoia, que es realitzarà per primera vegada a l'Anoia. Aquest saló està destinat als professionals de l'alimentació i la restauració de la comarca, proporcionant-los un espai per connectar-se, promocionar-se, generar sinergies i fer negocis entorn dels productes de proximitat.

DeGustAnoia tindrà lloc el dimarts 18 d'abril a les instal·lacions firals de l'Escorxador d'Igualada, amb la participació d'una vintena d'expositors, i l'entrada serà exclusiva per als professionals del sector alimentari. L'objectiu d'aquest certamen és permetre als productors locals promocionar els seus productes de proximitat i generar coneixement al seu voltant. Per aquest motiu, s'han programat diverses activitats com ara tastos de vins i caves amb maridatges, showcookings amb productes dels expositors participants, tast de cerveses i formatges, i degustacions de productes.

Els expositors que participaran a DeGustAnoia inclouen diverses empreses locals com el celler Bohigas d'Òdena, Olis Saba d'Òdena, Fruits Secs Torra, el Celler Anna Rosell de Copons, Làctics La Tossa, La Bona Cuina (empresa de plats preparats d'Igualada), Temps de vins (distribuïdor), Celler Can Vich d'Igualada, Aranca (productor de llegums i oli), Recbrew (cerveceria d'Igualada), Pla de Morei (celler de Capellades), Mallart Artesans Xarcuters de la Llacuna, Inderach (productor de llegums de La Pobla de Claramunt), Mas d'en Nogués (empresa de fruits secs de Vilanova del Camí), Emulift Iberica Aditius i edulcorants de Piera, Bgrup (distribuïdor de Vilanova del Camí), Friotex, Cava Torrens Moliner (celler de Piera), Les iaies (celler de la Llacuna), i Espina de Ferro (cerveceria artesana de Vilanova del Camí) i Els Minairons d'Igualada.

Aquest serà el primer certamen professional del sector alimentari que se celebra mai a l'Anoia, i està organitzat per Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada. Magí Senserrich, president de Fira d'Igualada, ha afirmat: "la voluntat de Fira d'Igualada és respondre a les necessitats dels diferents sectors econòmics del territori, i el sector alimentari de l'Anoia necessita més espais d'exposició dels que té; és un sector que fa temps que crea i innova per oferir productes de proximitat de primera qualitat que val la pena que siguin coneguts i comercialitzats més enllà de les fronteres de la comarca".

La fira DeGustAnoia obrirà les portes el dia 18 d'abril de 10 h a 20 h i, tot i que l'entrada és gratuïta, tots els professionals interessats a participar-hi s'han d'inscriure prèviament a través d'aquesta web. Les activitats també són gratuïtes, però es demana confirmació d'assistència prèvia al mateix formulari perquè les places són limitades.

 

ACTIVITATS DEGUSTANOIA

Tast de vins i caves Bohigas maridats amb productes de proximitat

Tast de vins i caves Bohigas per gaudir d’un tast guiat on descobrir aromes i sabors dels vins i caves Bohigas, al mateix temps que es creen petits maridatges amb aliments de productors de  proximitat i així poder tenir una experiència enogastronòmica completa.

Maridatge amb productes de Làctics La Tossa, Mallart Artesans Xarcuters i Fruits Secs Torra.

Dimarts 18 d’abril, 11h, Caseta de la Festa de l’Escorxador

 

Degustació i ponència a càrrec de Delicious by Paquita

Showcooking a càrrec de la xef Paquita Bisbal amb degustació de plats elaborats amb productes dels expositors Aranca, Fruits Secs Torra, Làctics La Tossa, Inderach, Mas d’en Nogués, Mallart Artesans Xarcuters i Olis Saba.

Dimarts 18 d’abril, de 13 a 15h, Caseta de la Festa de l’Escorxador

 

Tastos a càrrec de La Bona Cuina

Tast de novetats 2023.

Dimarts 18 d’abril  a l’estand de La Bona Cuina

A les 12h i a les 18h: Degustació novetat Grandcanelon Brandada de Bacallà i all escalivat 140 gr.

A les 14h i a les 16h: Degustació novetat Grandcanelon Cua de Bou i Carrillera estofada 140 gr.

 

Tast de vins a càrrec de Pla de Morei

Tast de vins ecològics de l’Anoia, del Celler Pla de Morei

Dimarts 18 d’abril, de les 17.30h, a la Caseta de la Festa de l’Escorxador

 

Cata de cervesa, a càrrec de Recbrew

Cata de cerveses i maridatge de formatges Làctics La Tossa, produïts a l’Anoia.

Dimarts 18 d’abril, de les 19h, Caseta de la Festa de l’Escorxador

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.