TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada renova les subvencions per a noves empreses, per reorientació d'activitat i millora d'establiments comercials

El 2022 es van atorgar uns 90.000 euros que van beneficiar 48 empreses

economia
Dissabte, 28 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament d'Igualada tornarà a obrir, aquest any, tres línies de subvencions adreçades a les empreses igualadines: una per a empreses de creació recent, una segona per ajudar les empreses a tirar endavant plans estratègics de reorientació de l'activitat empresarial, i una tercera, que enguany amplia la línia d'ajut, per ajudar a millorar establiments comercials i de serveis.

Les empreses de nova creació –que s'hagin creat l'any 2022 al municipi d'Igualada–, poden presentar com a subvencionables les despeses mensuals de la Seguretat Social per un període mínim de sis mesos consecutius i, en un segon tram, les despeses de construccions, instal·lacions tècniques, maquinària, utillatge, altres instal·lacions, mobiliari, equips per a processos d'informació, elements de transport o altre immobilitzat material.

La segona línia d'ajuts s'adreça a empreses que hagin iniciat un procés d'adaptació o transformació mitjançant la implantació d'un pla estratègic de reorientació de l'activitat empresarial, les despeses subvencionables o elegibles poden ser les de consultoria per a l'elaboració del document de planificació estratègica de l'empresa, sempre que les sol·licituds s'hagin presentat per primer any. Si ja s'està executant el pla estratègic, també són subvencionables la despesa corrent o d'inversions entre l'1 de gener de 2022 i el 31 d'agost de 2023.

Novetat: Subvenció per a la renovació global de l'establiment

Finalment, en la tercera línia, adreçada als establiments comercials i de serveis, és l'ampliació de les despeses subvencionables. Així a més d'optar a l'ajut per la renovació exterior de l'establiment comercial o de serveis que incloguin la il·luminació també es podrà demanar per a la renovació global de l'establiment comercial o de serveis, tant interior com exterior.

El regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcè, ha destacat que aquest suport als emprenedors són molt necessaris ja sigui en l'inici empresarial com en la seva consolidació ajudant en la realització de diferents processos per adaptar-se al mercat o assolir nous reptes. També destaca la novetat d'aquest any, d'ampliar la línia d'ajut dels establiments comercials i de serveis, pel seu paper cabdal en el dia a dia d'una ciutat.

Amb l'objectiu de continuar reforçant el suport a les empreses igualadines, la regidoria de Dinamització Econòmica ha avançat la publicació de les bases d'aquestes subvencions per facilitar que els interessats puguin planificar els seus projectes. A més, ben aviat, es realitzarà com cada any unes sessions informatives per explicar a totes les empreses interessades, així com gestors i consultors d'Igualada, el detall cada una d'aquestes línies de subvencions. Es preveu que el període de convocatòria sigui entre els mesos de juliol i setembre.

Per ampliar-ne la informació i consultar les bases podeu consultar l'e-tauler d'anuncis de l'Ajuntament, www.ignovaigualada.com, o trucar al 938066555.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.