TORNAR

El Circuit Parcmotor de Castellolí ha tingut una ocupació de 265 dies durant el 2022

Grans marques automobilístiques com Rolls Royce, McLaren, Aston Martin, Porsche, Lexus, BMW i Cupra han fet ús del circuit

economia
Dilluns, 23 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El Circuit Parcmotor de Castellolí va tenir un 22,6% més d'ocupació l'any passat respecte del 2021. Concretament, les instal·lacions van registrar una ocupació de 265 dies, una seixantena més que fa dos anys, segons fonts de l'equipament, que remarquen que "aquestes bones xifres d'activitat posicionen el Circuit com un important pol d'atracció per a les marques d'automoció, que continuen apostant per l'equipament anoienc com a espai clau on posar a prova els seus darrers avenços tecnològics, així com per a realitzar-hi presentacions de producte, formacions, tota mena d'esdeveniments corporatius i rodatges audiovisuals, entre d'altres."

En aquest sentit, "durant l'any passat el complex esportiu ha tingut el circuit de velocitat ocupat un total de 206 dies, amb la presència de grans marques automobilístiques com Rolls Royce, McLaren, Aston Martin, Porsche, Lexus, BMW i Cupra, entre d'altres. Dels més de dos-cents dies d'ocupació, els testing –proves de vehicles–, el rodatge d'anuncis, els esdeveniments i les presentacions de producte, han estat les activitats més freqüents al circuit amb un total de 154 dies reservats", afegeixen, assenyalant que "l'activitat més destacada a escala internacional ha estat l'acollida de la 12a edició de la Formula Student Spain (FSS), el projecte on més de 1500 universitaris d'enginyeria d'arreu del món van competir en el disseny, desenvolupament, pla de negoci, construcció i conducció d'un cotxe de competició monoplaça, a les instal·lacions del Circuit Parcmotor de Castellolí."

L'àrea off-road –zona de circuits de terra per a la pràctica de motocròs, trial, dirt track i flat track– utilitzada tant de forma lúdica com a Centre d'alt rendiment per a esportistes d'alt nivell, ha registrat activitat un total de seixanta-dos dies, en cap de setmana.

El Campus Motor Anoia, gestionat pel mateix Circuit Parcmotor, ha iniciat una activitat cada cop més habitual i diària amb la realització de jornades formació de seguretat per a drons per diferents cossos i forces de seguretat, i jornades de formació en vehicles híbrids i vehicles elèctrics. A més a més, ha començat els cursos de formació en tecnologia del vehicle elèctric, programes de formació i inserció (PFI) en Auxiliar de Reparació i Manteniment de Vehicles i cursos del programa +Talent del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Campus Motor Anoia ha estat reconegut com a Centre Educatiu Privat per la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de la formació.

Durant aquest any passat, Circuit Parcmotor ha rebut la certificació ISO 9001 Sistema de Gestió de Qualitat, i ha començat la implantació de la ISO 39001 Sistema de Gestió en Seguretat Viària per reforçar la seva aposta pels nous models de mobilitat i la seva visió per ser un referent en mobilitat sostenible.

Per a Ton Pons, gerent de Circuit Parcmotor, "Aquest 2022 ha estat un repte en majúscules. En primer lloc, calia recuperar l'activitat usual perduda durant la pandèmia. Si bé el circuit és una instal·lació que s'orienta cap a la innovació i la indústria majoritàriament, l'estat de latència del sector de l'automoció, les dificultats de mobilitat i els subministraments van provocar una davallada important de tota la nostra activitat. D'altra banda, durant aquest any, s'ha donat un impuls molt rellevant al Campus Motor Anoia. El seu reconeixement com a centre privat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, així com l'homologació del SOC per la realització de formació no reglada, juntament amb altres acords, demostren la nostra inquietud constant i el compromís ferm i inequívoc de ser un referent en la formació especialitzada i de valor per generar un impacte a la comarca i a la seva activitat econòmica."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.