TORNAR

El Govern impulsa la campanya "Ara és el teu torn" per reactivar l'activitat del sector comerç

A Catalunya, el comerç suposa el 16% del PIB i representa el 15% de l’ocupació, un sector que des de la declaració de l’estat d’alarma ha patit pèrdues per valor de 525 milions d’euros cada setmana

economia
Dissabte, 2 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, ha posat en marxa la campanya "Ara és el teu torn", amb l’objectiu de reactivar l’activitat comercial. La campanya s'emmarca dons el Pla de Xoc i de Reactivació del Comerç, l’Artesania i la Moda post-COVID19, dissenyat per la Direcció General de Comerç amb l’objectiu restablir l’activitat comercial, coincidint amb la reobertura dels establiments i la reactivació prevista per a les properes setmanes.

La campanya es va iniciar divendres passat 1 de maig, amb la intenció de "fer una crida a la reactivació de l’activitat comercial i al restabliment de la normalitat, coincidint amb la reobertura dels establiments prevista per a les properes setmanes."

La campanya tindrà dues fases. La primera, sota el lema "Aviat serà el vostre torn", mostrarà la fase de confinament i que presenta a diferents comerciants a casa seva fent “vida “normal”, però incorporant les paraules que fan servir en la seva professió, de cara al públic. Pròximament es llençarà la segona fase, amb el lema "Ara és el teu torn",  amb la qual es mostraran aquests mateixos comerciants obrint per fi els seus comerços.

Impacte econòmic de la crisi al sector comerç

El Departament d’Empresa i Coneixement assenyala que el sector comerç "és un dels més afectats per l’actual situació d’aturada de l’activitat econòmica". Segons dades del departament, des de la declaració de l’estat d’alarma, el sector ha patit pèrdues per valor de 3.150 milions d’euros de facturació (de 16/03 al 26/04), uns 525 milions cada setmana. Així mateix, s’han declarat 12.410 ERTO al sector comerç, amb 55.530 treballadors afectats. El 65% dels comerços (65.829 establiments) continua tancat i el 60% de persones ocupades al sector no pot treballar (209.700 persones).

El sector comerç suposa el 16% del PIB català, comptant comerç a l’engròs, al detall i venda de vehicles. Segons les darreres dades del Cens de Comerç, hi ha 101.216 establiments comercials (13,33 establiments per cada 1.000 habitants, 2 punts per sobre de la mitjana estatal), i el 99,8% de les empreses del sector són microempreses, o pimes. El sector representa el 15% d’ocupats de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.