TORNAR

Igualada, seu de la primera trobada del projecte europeu '4D cities'

Gira al voltant del centre per a la simulació

economia
Dimarts, 12 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns i dimarts Igualada és l’escenari de la primera trobada del projecte europeu ‘4D cities’. Aquest projecte, que lidera la capital de l’Anoia, gira al voltant del centre per a la simulació, el 4D Health. De moment Igualada compta amb quatre ciutats europees com a socis, però es previst que s’ampliï fins a 10.

Programa URBACT

Durant la reunió del projecte '4D cities'

Representants de la ciutat de Novara (Itàlia), Leeds (Regne Unit), Plunge (Lituània) i Tartu (Estònia), han viatjat aquest dilluns fins a Igualada per assistir a la primera trobada del projecte europeu ‘4D cities’. Es tracta d’un projecte que s’inclou dins el programa URBACT II de la Unió Europea i el seu objectiu és estudiar com vincular el camp de la innovació en la salut amb el desenvolupament econòmic i social local d’una ciutat. El projecte gira al voltant del centre per a la simulació, el 4D Health.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, ha destacat que ‘aquest projecte que inclou salut i innovació, és un dels eixos que ens ajudarà a reactivar el creixement econòmic de la ciutat’ i permetrà ‘intercanviar experiències, coneixements i pràctiques entre les ciutats participants’.

Per la seva banda, el director de relacions internacionals de la Diputació, Jordi Castells, ha manifestat que des de l’administració ‘donem suport a l’especialització dels municipis que tenen projectes tant importants com aquest per que és molt positiu en el marc econòmic en què ens trobem’.

El responsable de projectes d'URBACT, Rafaelle Barbato, ha remarcat que el ‘4D cities’ donarà ‘molta visibilitat a Igualada en el mapa europeu’ i li donarà un valor afegit al poder 'participar en les conferències europees d'URBACT per exposar el seu projecte i donar solucions a altres ciutats’.

Fases del projecte

La primera fase, que ja ha començat, té una durada de sis mesos i s'allargarà fins el mes d'octubre. Durant aquest temps les cinc ciutats participants hauran de desenvolupar el projecte i també decidir les ciutats europees que hi participaran, fins un màxim de 10. També s’escollirà el grup de suport local, format per entitats i associacions vinculades amb el desenvolupament del projecte.

En el projecte no només hi participaran les institucions públiques, com els ajuntaments, sinó que també intervindrà un grup de suport local, format per entitats i associacions vinculades amb el desenvolupament del projecte. Els membres d’aquest grup també s’escolliran durant aquesta primera fase.

La segona part del projecte començarà el mes de gener de 2013 i serà la d'implementació del projecte. Per dur-la a terme és previst que cada dos o tres mesos es reuneixin les ciutat participants i els grups de suport local.

El '4D Cities' tindrà un cost de 800.000 euros, i en una primera fase (6 primers mesos) Igualada rebrà una subvenció de 45.000 euros.

Programa URBACT

És el programa europeu de cooperació territorial que té per objectiu ajudar a les ciutats a intercanviar experiències per desenvolupar noves opcions, noves formes de treball.

El programa URBACT va començar l'any 2002 i des de llavors ha desenvolupat 38 projectes, on hi han treballat 500 ciutat europees.


4 Comentaris

E

Eduard

Igualada

14 de juny 2012.09:35h

Respondre

Realment pot ser un projecte de ciutat molt important, que generi activitat i ocupació directe de qualitat, i indirecte en sectors de serveis. Voldria saber si s’ha fet un ”Pla de negoci” a... Llegir més on s’exposi l’abast del projecte i la seva viabilitat tècnica i econòmica - financera, i a on es pot consultar. Ens juguem molt, i si les possibilitats son reals (més enllà de bones intencions) tindrem de possar el coll tots per superar totes les dificultats que, sens dubte, es trobarem en el camí, i acosseguir l’adhesió (i fins i tot il.lusió) d’institucions i dels ciutadans, que en molts casos ho estan passant realment mal, i sense perspectives de futur a curt i mig termini.

F

Filomena

Igualada

12 de juny 2012.16:42h

Respondre

Infermera, no et puc ni penso contestar la teva pregunta, però te’n faig un altre, tu creus que si Igualada renunciés a aquest projecte lo que tu denúncies s’arreglaria?

i

infermera

Igualada

12 de juny 2012.14:04h

Respondre

Bon dia Igualada. Permeteu-me l’anonimat aquesta vegada. Mentre tants usuaris i professionals patim les retallades en salut a l’Anoia i l’angoixa que això ens genera, m’agradaria pensar que... Llegir més aquest projecte serà alguna cosa sustanciosa que no s’endevina pas en llegir el vostre escrit: la paraula projecte hi surt (si no m’he descomptat) 15 vegades. Sabrem amb nom i congnoms què significarà això, a més de molts euros? Que és per ”donar solucions a altres ciutats”? Expliqueu-ho a aquelles persones (no una ni dues, unes quantes) que estan patint dolor ara, i tenen programada la primera visita pel traumatòleg de l’hospital públic per al mes de gener o febrer del 2013 (només per posar un exemple). Gràcies per la vostra atenció

j

jaume redriguez enrich

igualada

12 de juny 2012.07:44h

Respondre

el mon de la medicina a igualada. millor impossible.bon dia igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.