TORNAR

La inscripció a sinotincfeina.com acaba el 27 de maig

'Si no tinc feina me la invento' vol crear oportunitats per a persones a l'atur

economia
Dijous, 23 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins el dia 27 de maig continua obert el període de preinscripció per a la jornada de treball del programa “Si no tinc feina, me la invento” que es farà el dijous dia 6 de juny a Can Papasseit.

'Si no tinc feina, me la invento'

La intenció és oferir un espai d’encontre i intercanvi a persones que estan a l’atur per tal que posin en comú les seves habilitats i donar-les l’oportunitat de trobar alternatives en l’àmbit professional o productiu.

Un cop es tanquin les inscripcions, el dilluns 27 de maig, es farà la selecció dels candidats i candidates, un nombre màxim de 30 persones, que participaran a la trobada del dia 6.

La sessió de treball serà dirigida pels responsables de Disseny=Igualada amb l’objectiu d’animar a les persones que hi intervinguin a explorar les seves capacitats i la possibilitat de complementar-les amb altres per tal de descobrir si es poden crear petites unitats generadores d’algun tipus de retribució pels seus membres.

Per a inscripcions us heu d’adreçar a la pàgina web www.sinotincfeina.com fins el dia 27 de maig.

Què és 'Si no tinc feina, me la invento'?

Els ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena i La Pobla de Claramunt amb el recolzament de Disseny=igualada han impulsat el programa “Si no tinc feina me la invento” pensat per a persones que estiguin sense feina i que, més enllà del seva experiència professional o coneixements, practiquin aficions o tinguin habilitats en l’àmbit del lleure. Els proposen una trobada amb d’altres persones que es troben en una situació similar, per tal de compartir i associar habilitats i així visualitzar noves alternatives -conjuntament o de manera individual- que suposin una solució a la seva situació de desocupació.

Com bé sabem, els nostres municipis pateixen un fort impacte de l’atur amb unes dades que passen del 23% de persones desocupades. Moltes d’aquestes persones que es troben ara sense feina s’adonen que es molt complicat retornar al món laboral ja que, tot i haver desenvolupat una tasca professional al llarg de molt anys, potser aquests llocs de treball han desaparegut o bé ja estan coberts. D’altres es troben que no tenen una formació específica que els permeti accedir a noves alternatives professionals i moltes vegades l’edat i unes retribucions més baixes tampoc hi ajuden.

Aquest panorama tan complicat ha estat un motiu constant de preocupació per part dels Ajuntaments implicats que, a part d’altres programes de formació i recolzament i d’altres mesures que han anat portant a terme al llarg del temps, han decidit fer un pas més incitant ara una experiència innovadora que permeti trobar alternatives a les persones desocupades des d’un enfoc diferent: l’exploració de les seves habilitats. Fruit d’aquest inquietud han decidit portar a terme aquest programa desenvolupat per l’associació sense ànim de lucre Disseny=Igualada

Aquesta associació va portar a terme un treball d’anàlisi que els va fer adonar que, si bé es complicat trobar feina donant voltes al que una persona ha fet professionalment o al que ha estudiat, s’obren noves alternatives explorant les habilitats que aquestes mateixes tenen en les seves aficions o ‘hobbies’ del seu temps de lleure, que les han convertit en especialistes en un tema determinat.

,

Per tal de poder potenciar aquestes habilitats i poder-les compartir amb d’altres persones que estan en una situació similar han organitzat, pel proper dia 6 de juny una trobada que tindrà lloc a la Sala Polivalent de Can Papasseit a Vilanova del Camí. En aquest acte podran visualitzar -en un treball en equip que disseny=igualada els proposarà- noves alternatives en l'àmbit professional o productiu i la possibilitat de trobar noves visions, afinitats o complementarietats que els permetin desenvolupar projectes individuals o compartits. Un exemple podria ser el punt de coincidència entre una persona que fa, per exemple espaguetis a la carbonara amb un toc especial, amb una altra que pugui desenvolupar un petita aplicació per a mòbils o per web i finalment una altra que disposi d’una moto, per explorar la viabilitat futura d’aquesta cuina concreta, via internet i a domicili.

No estaríem parlant d’emprenedoria empresarial, ni tampoc de la creació de nous negocis, activitats que formarien més part d’iniciatives que d’altres entitats o col·lectius ja porten a terme. S’està pensant en una activitat participativa que permeti descobrir petites unitats generadores d’una retribució pels seus membres i que sobretot tinguin continuïtat en el futur.

Pensem que és bo destacar la coordinació dels tres Ajuntaments promotors, Vilanova del Camí, Òdena i la Pobla de Claramunt, per tirar endavant de manera conjunta aquest projecte. És un moment on trobar sinèrgies i treballar cooperativament significa un pas endavant en la línia d’optimitzar recursos econòmics, com també de per procurar noves oportunitats a les persones. És aquest un pas més en una línia que ja va tenir el seu inici en el desenvolupament conjunt de la promoció dels polígons de tots tres municipis.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.