//Plugins sense CDN ?>
Un total de 14 equips d'estudiants universitaris d'enginyeria, provinents d’Alemanya, Rússia, Turquia, Polònia, Kazakhstan, Portugal, Bèlgica i Espanya, han passat uns dies a l'Anoia participant en una nova edició de la South European Young Engineering Days, una de les competicions universitàries de joves enginyers amb més projecció internacional i en la qual els joves han pogut investigar i treballar en prototips i vehicles propis.
La South European Young Engineering Days consta de tres tipus diferents de desenvolupament tecnològic: la "Barcelona Smartmoto Challenge”, que consisteix en el desenvolupament de motos elèctriques d'enduro; la “Formula Student Andorra”, amb la construcció de de vehicles elèctrics i de combustió tipus formula i per primera vegada la "Castellolí Smart Sccooter Challenge" dedicada a les motocicletes scooter.
Dijous passat al vespre, es va dur a terme a les instal·lacions de Servisimó, la recepció d'aquests equips internacionals participants a la South European Young Engineering Days. En el transcurs de l'acte, el conseller del Campus Motor, Joan Serra i el president de la UEA, Joan Domènech, van destacar com a molt positiva "aquesta cita de talent i motor que fa que per uns dies l'Anoia es converteixi en un hub d'investigació i enginyeria, una aposta col·lectiva pel talent universitari i la formació de futurs enginyers". Per la seva banda, Marisa Vila, regidora d'ensenyament i universitat i 2a tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada va destacar "la importància de compartir experiències, idiomes i intercanviar coneixement". Al seu torn, Emili Hernández, professor d'enginyeria a la UPC, director i creador del Challenge, va posar èmfasi "en la importància de promoure aquests tipus d’esdeveniments per tal de promoure el talent en la enginyeria i incentivar als joves i al sector". Finalment, Francesc Pua, gerent de Servisimó, patrocinador de l'esdeveniment, va celebrar "poder acollir un any més als joves equips que aporten coneixement i valor en l'entorn del motor en una comarca on l'aposta per aquest sector és ferma".
És una iniciativa del Campus Motor amb la col·laboració de Circuit Parcmotor i la UEA, amb la voluntat "d'apropar al món empresarial la investigació i el desenvolupament de la mà dels equips universitaris que participen en aquests projectes. Una aposta per la innovació en el món del motor, en la línia del treball que està portant a terme el Campus" segons han explicat els organitzadors.
Al llarg d'aquest cap de setmana, després de tota la posada a punt i les verificacions tècniques, el circuit de Parcmotor i el camp de motocròs han estat l'escenari de les proves dels vehicles creats pels joves equips.